Ibišević: Ne želim žuriti s povratkom

Radiosarajevo.ba
Ibišević: Ne želim žuriti s povratkom

Vedad Ibišević povrijeđeni bosansko-hercegovački nogometni reprezentativac i napadač njemačkog Hoffenheima, kaže da se dobro oporavlja od teške ozljede koljena.

Ibišević je bio daleko najbolji igrač jesenskog dijela Bundeslige, u 17 utakmica upisao je 18 golova i 7 asistencija. Svojim je impresivnim partijama predvodio Hoffenheim, koji je dugo vremena držao čelnu poziciju u Bundesligi, u kojoj je debitant.

Nažalost, tokom zimske stanke, na prijateljskoj utakmici protiv HSV-a zadobio tešku je povreda prednjih ligamenata desnog koljena, zbog čega je za njega ova sezona već završena.

Ibišević je već počeo lagano trenirati, a minulih je dana uživao i u pobjedama reprezentacije Bosne i Hercegovine protiv Belgije (4-2 i 2-1) u kvalifikacijskim utakmicama za Svjetsko prvenstvo.

"Osjećam se dobro, koljeno je stabilno. Ali, moram biti oprezan. Ipak treniram tek nekoliko dana. Sam sebi sam rekao da ne smijem biti negativan, jer tada oporavak traje puno duže. Ukoliko ne razmišljate stalno o nezgodi koja vas je zadesila i gledate pozitivno na cijelu situaciju, brže se i oporavljate. Pomaže i smijanje, ja sam se počeo smijati već dan nakon operacije", kaže Ibišević u razgovoru za Frankfurter Allgemeine.

Njegovoj ekipi ne ide niti izbliza tako dobro kao jesenas s njime u sastavu. U proljetnom nastavku prvenstva je Hoffenheim skliznuo s prvog na peto mjesto. Nakon pobjede protiv Energie Cottbusa u 18. kolu s 2-0 u 18. kolu, Hoffenheim je već sedam utakmica zaredom bez pobjede.

"Nismo niti mislili da ćemo vječno samo pobjeđivati. Isto tako je istina da su svi rekli da ćemo se potpuno raspasti, a mi smo u nastavku prvenstva izgubili samo jednu utakmicu, iako smo imali puno problema s povredama," rekao je Vedo.

index.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije