Ibišević: Iskupit ću se u Portugalu

Radiosarajevo.ba
Ibišević: Iskupit ću se u Portugalu
 
U Lisabonu protiv Portugala, 15. novembra, u uzvratnoj utakmici baraža za odlazak na Europsko prvenstvo 2012., mnogo toga će zavisiti od napadača reprezentacije Bosne i Hercegovine.
 
Edin Džeko je u Zenici, u petak, odigrao svih 90 minuta, ali se nije uspio upisati u strijelce. Imao je par poluprilika, borio se, nosio na leđima odličnog Pepea, a ponekad i Brunu Alvesa.
 
Vedad Ibišević dobio je priliku u posljednjoj trećini utakmice i imao je tri sasvim izgledne prilike, od kojih bi se jedna, a možda i dvije, mogle nazvati stopostotnim. Ipak, utakmica je završila bez golova, što za Zmajeve i nije tako loše.
 
Pred utakmicu u Portugalu, Džeko je uvjeren da BiH i Portugal imaju podjednake šanse,a Ibišević obećava da će se iskupiti za svoje greške.
 
„Možda oni misle da će im tamo biti lakše, ali neće biti tako. Imamo i mi svoje adute za bolji teren, kakav će biti u Lisabonu. I nama odgovara dobar travnjak. Smatram da su nam i dalje šanse za prolazak 50:50“, kazao je Džeko za Avaz.
 
Ibišević priznaje da je deprimiran nakon promašaj u Zenici, ali da ga to neće omesti da zaigra dobro u Lisabonu.
 
Vedina poza nakon promašaja iz 81. minute govorila je više od riječi.
 
„Kako neću biti deprimiran, niko više od mene nije želio da postignem taj gol. Nevjerovatno je kako se sve desilo. No, valjda postoji razlog što je tako trebalo biti. Nastojat ću da ovo zaboravim, da ostavim iza sebe i okrenem se revanšu, gdje ću, nadam se, imati priliku da popravim ovo“, kazao je napadač Hoffenheima.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije