I ovo su naši fudbalski zmajevi: Reprezentacija beskućnika stigla u Glasgow

I ovo su naši fudbalski zmajevi: Reprezentacija beskućnika stigla u Glasgow
/ Banner SP u Glasgowu
Osim zvanične fudbalske reprezentacije, naša zemlja ima i onu koja se bori na Svjetskom prvenstvu nogometaša - beskućnika.

SP beskućnika održat će se od 10. do 16. jula u Glasgowu, gdje je upravo doputovala naša reprezentacija.

U pvom susretu ekipa bh. nogometaša-beskućnika sutra se sastaje sa Norveškom (13 sati), u ponedjeljak  su na programu susreti sa  Škotskom (13 sati) i Hong Kongom (17 sati), dok će u utorak igrati protiv Granade (13 sati) i  Egipta (17 sati).

U pet dosadašnjih nastupa na svjetskim prvenstvima  reprezentacija BiH najbolji plasman je ostvarila  2014. godine u Čileu gdje je osvojila drugo mjesto. 

“Svi se odlično osjećamo. Ovdje smo sjajno primljeni, a dočekali su nas i ručkom ugostili i naši državljani iz džemata u Glasgowu. Atmfosfera pred početak takmičenja među igračima je sjajna ”, izjavio je Elmedin Škrebo, vođa tima i ovog projekta MFS – EMMAUS-a u čijoj organizaciji i ovaj put naša Reprezenatcija učestvuje na SP.

Za sve reprezentacije je pravilo da se svake godine promjeni kompletan tim, a BiH ove sezone  predstavljaju Asmir Mehić, Danijel Kolanović, Eldin Baraković, Mehmed Baščelić, Jovan Malinović, Sejfo Beganović, Sefer Halilović i Esmin Mehanović.

Na SP u Glasgowu učestvuje 48 reprezentacija u muškoj i 16 u ženskoj konkurenciji. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije