I ovo je BiH: Kompletna uprava kluba iz Prve lige FBiH podnijela ostavku

0
Fena
I ovo je BiH: Kompletna uprava kluba iz Prve lige FBiH podnijela ostavku
Foto: Facebook / Uprava FK Goražde podnijela ostavku

Svih sedam članova Uprave Fudbalskog kluba Goražde danas je podnijelo ostavke, nakon što je, kako su naglasili, definitivno izostala adekvatna finansijska podrška kantona, grada, ali i goraždanske privrede.

Na pres-konferenciji naveli su da su finansije problem već duži period, ali da su stvari kulminirale prije nekoliko mjeseci te da je vrlo upitna daljnja sudbina kluba.

"Gubitkom glavnog sponzora, mi smo došli u situaciju da imamo oko 100.000 KM duga prema dobavljačima i igračima. Razgovarali smo sa nekim potencijalnim sponzorima, međutim nismo dobili pozitivne odgovore, tako da mislimo u ovom momentu da je najbolje da mi podnesemo ostavke i da se pokušaju pronaći neka nova lica koja će voditi FK Goražde", kazao je član Uprave FK Goražde u ostavci Kemal Halilović.

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Uz ostalo, danas je naglašeno da je u budžetu BPK Goražde ove godine planirano više novca za sport, ali manje za Fudbalski klub Goražde u odnosu na prošlu godinu.

"Mi od BPK na godišnjem nivou dobijemo oko 60.000 KM, a od Grada Goražde oko 10.000 KM. Ovih dana je bila raspodjela kantonalnih budžetskih sredstava za sport i mi smo dobili 2.000 KM manje nego prošle godine iako je budžet povećan za 100.000 KM, što dovoljno govori da se pogotovo o fudbalu ne vodi dovoljno računa gdje imamo takmičenja i kadetske i juniorske selekcije. Inače, ova liga je jako skupa i na godišnjem nivou potrebno je minimalno oko 350.000 KM i mi ne vidimo da ih možemo obezbijediti i odgovornost moramo prebaciti na Grad Goražde i ministarstvo sporta", precizirao je Halilović.

Dodao je da ni goraždanski privrednici nisu pokazali interes da finansijski pomognu ovdašnji fudbal.

"Od goraždanskih privrednika mi smo imali oko 45.000 KM prihoda i uglavnom su to firme članova uprave i više su nas pomagali privrednici van BPK od kojih smo imali podršku oko 85.000 KM. Samo za takmičenje nama je potrebno oko 120.000 KM i tu ne ulaze naknade igračima. Nažalost, ovo je težak momenat za sve nas ali mislimo da je ovo jedino moguće rješenje jer i grad i kanton moraju preuzeti odgovornost", naglasio je Halilović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije