Hyypia nakon deset godina napušta Liverpool

Radiosarajevo.ba
Hyypia nakon deset godina napušta Liverpool

Odbrambeni igrač Liverpoola Sami Hyypia na kraju sezone preći će u redove njemačkog prvoligaša Bayer Leverkusena, s kojim je potpisao dvogodišnji ugovor, saopćio je njemački klub.

Hyypia je prošao ljekarski pregled u ponedjeljak, a u Bayer dolazi kao slobodan igrač.

"Sami Hyypia će svojim iskustvom našem mladom timu dati stabilnost na terenu", izjavio je sportski direktor Leverkusena Rudi Voeller.

"Razgovor s čelnicima Leverkusena je prošao jako dobro. Dobio sam osjećaj da očekuju moj puni angažman te se zbog toga i radujem novom izazovu u Leverkusenu. Nadam se da ćemo biti uspješni", izjavio je vidno zadovoljni Hyypia.

Tridesetpetogodišnji finski internacionalac nakon deset godina napušta Liverpool s kojim je osvojio Kup UEFA 2001. i Ligu prvaka 2005. godine. Obje godine je slavio i u UEFA-inom Superkupu. Također je sa Redsima osvojio dva naslova FA kupa i dva naslova Community Shielda.

Profesionalnu karijeru počeo je 1992. godine u finskom MyPau sa kojim osvaja ligu i kup, da bi nakon tri godine prešao u holandski Willem II. 1999. godine seli na Anfield Road.

fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije