Husref Musemić: Želimo biti prva generacija Slobode koja je osvojila Kup

Fena
Husref Musemić: Želimo biti prva generacija Slobode koja je osvojila Kup
FOTO: Fena / Husref Musemić i Zajko Zeba
Fudbaleri Slobode i Radnika sutra na stadionu Tušanj u Tuzli igraju prvu utakmicu finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Radniku će ovo biti prvo finale, Slobodi čak sedmo, a nikada do sada nisu trijumfovali u najmasovnijem nogometnom takmičenju u BiH.

"Ovu uspješnu sezonu želimo učiniti još uspješnijom. Sloboda ima negativan skor kada su u pitanju finala Kupa BiH, ali se nadam da ćemo biti generacija koja će prekinuti tu negativnu tradiciju. Odnosno, da ćemo biti prva Slobodina generacija koja je osvojila trofej Kupa BiH", izjavio je na konferenciji za novinare trener Slobode Husref Musemić.

Naglasio je da respektuje ekipu Radnika, ali je podsjetio da su se u ovoj sezoni već dva puta susreli i oba puta Sloboda je pobijedila rezultatom 1:0.

"Međusobno se dobro poznajemo i nema nikakvih tajni. Oni su ekipa koja puno trči. Već nekoliko kola igraju rasterećeno, pojedine igrače odmaraju i bit će svježi. Ali, to nas ne zanima, važno je kako ćemo mi stajati na terenu. Svaka pobjeda bez primljenog gola za nas će biti uspjeh", dodao je trener Tuzlaka.

Optimist je i kapiten Zajko Zeba, koji smatra da je sutrašnja utakmica na Tušnju tek prvo poluvrijeme finala.

"Do sada smo bolje igrali u tzv. većim utakmicama, pa se nadam da će tako biti i ovoga puta. Ako odigramo kao na nivou prethodnih igara, nadam se pobjedi. Pozivam naše vjerne navijače da nas i ovoga podrže kao što su činili tokom cijelog prvenstva. Oni su nam uvijek bili 'vjetar u leđa', nadam se tome i sutra kako bismo na revanš u Bijeljinu otišli s povoljnim rezultatom", rekao je Zeba.

Sloboda za susret s Radnikom ne može računati na trojicu izuzetno važnih igrača. Mladen Veselinović i Elvis Sarić imaju po tri žuta kartona, dok je Haris Mehmedagić povrijeđen i za njega je, kako je rekao Musemić, sezona završena.

"Nemamo širok izbor igrača, ostalo je 18 zdravih i spremnih za susret. I pored toga, nećemo igrati zatvoreno, jer nam je cilj pobjeda", zaključio je Musemić.

Prva finalna utakmica Kupa BiH između Slobode i Radnika igra se sutra od 20 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije