Hurem očekuje bodove protiv Velsa, reprezentativke BiH optimistične

Radiosarajevo.ba
Hurem očekuje bodove protiv Velsa, reprezentativke BiH optimistične
Stručni štab i igračice ženske nogometne "A" reprezentacija Bosne i Hercegovine optimistični su uoči trećeg susreta kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine.

Protivnik je selekcija Velsa, a selektorica reprezentacije BiH Samira Hurem uprkos ranijem porazu u Engleskoj najavila je osvajanje bodova u predstojećem susretu.Selektorica Samira Hurem osvrnula se na poraz od Engleske.

"Odigrale smo tešku utamicu u Engleskoj, nismo uspjele sačuvati mrežu s obzirom da je Engleska jedan od najboljih timova. Zadovoljna sam utakmicom, malo više smo potrošene, ali smo imale priliku da se odmorimo jer imamo bitnu utakmicu protiv Velsa sutra. Veoma je teška ova grupa, ali naša želja je da osvojimo bodove i da uz podršku navijača damo to više što nam je potrebno, više od igre da pobijedimo Vels. Igramo na domaćem terenu, Nogometni savez je sve uradio i vjerujemo u podršku i da ćemo sutra osvojiti bodove“, rekla je Hurem.

Za Vels je selektorica Hurem rekla kako je reprezentacija igrom slična Engleskoj.

"Analizirali smo utakmicu s Kazahstanom, Vels je s tog područja i moramo se pripremiti za taj sistem igre. Disciplinovana su i taktički čvrsta ekipa i imaju prednost izgradnje tima. Domaći teren i kvalitet igračica nam daje pravo da osvojimo ta tri boda.

Vjerujem u čitav svoj tim. Radili smo mnogo, imamo i današnji trening i svi su svjesni i želimo da nađemo put ka mreži Velsa, a da oni to nama ne urade. Engleska je bila veoma teška utakmica, imamo sitnih povreda. Alisa Spahić je imala teži udarac ali ćemo nakon treninga vidjeti šta će biti s njom, imamo još 19 igračica“, rekla je Hurem naglasivši kako je pobjeda imperativ.

Reprezentativka Milena Nikolić je zahvalila na podršci te najavila nova tri boda.

"Zahvaljujem se na podršci, a što se tiče sutrašnje utakmice, ekipa Velsa nije nimalo lak protivnik i dokazale su to u ove dvije utakmice kvalifikacija gdje su s Rusijom u Rusiji odigrale 0:0, što je svakako za respekt, ali mi imamo svoj cilj, a to je da iz kvalifikacija u kvalifikacije i iz utakmice i utakmicu pravimo sve bolje rezultate i nađemo se na velikim takmičenjima. Od sutrašnje utakmice ćemo ići na pobjedu i nova tri boda. Atmosfera u ekipi je uprkos porazu u Engleskoj dobra i igračice jedva čekaju sutrašnju utakmicu da pred našom publikom osvojimo nova tri boda", rekla je.

Almina Hodžić je najavila maksimalno zalaganje u sutrašnjem susretu.

"Utakmica protiv Velsa nam je jako bitna i želimo dati svoj maksimum da ispravimo greške koje smo pravile u Engleskoj i da postignemo pozitivan rezultat“, rekla je Hodžić.

Susret BiH – Vels igra se u utorak u Trening centru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici sa početkom u 13.30 sati.

Nogometašice BiH su nakon konferencije za medije odradile i posljednji trening pred utakmicu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije