HSV dočekuje City, Werder Udinese

Radiosarajevo.ba
HSV dočekuje City, Werder Udinese

U Četvrtak se igraju prve četvrtfinalne utakmice Kupa UEFA.

HSV - Machester City

Hamburg SV dočekuje Machester City. Građani su u osmini finala prošli danski Aalborg nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. S druge strane HSV je bio bolji od Galatasaraya, kojeg je svladao ukupnim rezultatom 4:3. Nakon što je u Hamburg areni bilo 1:1, HSV je u Istambulu slavio sa 2:3.

U njemačkom timu slažu se da je City vrlo neugodan protivnik te da ih čekaju dvije teške utakmice, a kao najveću opasnost Građana vide Brazilca Robinhoa.

"Robinho je svjetska klasa. Trebat će ga posebno čuvati jer on može sam riješiti utakmicu", rekao je hrvatski reprezentativac Mladen Petrić, koji bi nakon povrede trebao biti biti spreman za utakmicu.

Domaći prednost vide u tome što su kao tim jači od Cityija, za kojeg kažu da ima odlične pojedince, ali da nisu jaki kao ekipa.

Werder - Udinese

Nakon loše epizode u Ligi prvaka, ekipa Werdera vratila se u formu i odlično igraju u Kupu UEFA. U šesnaestini finala su izbacili glavnog favorita za osvajanje ovog takmičenja, Milan te se ukupnom pobjedom od 3:2 izbacili St. Etiennea u osmini finala. Udinese je također izbacio teškog protivnika u knockout fazi. Riječ je o braniocu titule ekipi ruskog Zenita od kojeg su Talijani ukupno bili bolji sa 2:1.

Obje ekipe su u uzlaznoj formi i u domaćem prvenstvu, a u slučaju prolaska njemačkih predstavnika Werdera i HSV-a ove dvije ekipe bi se našle u polufinalu.

Šahtar - Marseille

Ukrajina ima dva predstavnika među osam najboljih ekipa u Kupu UEFA. Jedna od njih je Šahtar koji će na svom terenu dočekati Marseillea, jednog od dva francuska predstavnika u Euro kupovima. Obje ekipe su u grupnim fazama Lige prvaka osigurale treću poziciju, a lošija iz dva susreta ispada iz takmičenja.

Mircea Lucescu, Trenera Šahtara smatra da je Marseille najteži protivnik kojeg su mogli dobiti, i da će pobjednik ovog dvoboja proći i u finale koje se igra u Istanbulu.

Marseille je sa 4:3 izbacio holandskog predstavnika Ajaxa, dok je Šahtar četvrtfinale izborio izbacivanjem CSKA našeg Elvira Rahimića.

PSG - Dinamo Kijev

Posljednji četvrtfinalni susret također je francusko-ukrajinski dvoboj. Paris Saint-Germain na svom Parku prinćeva dočekuje Dinamo iz Kijeva. Dinamo je u osmini finala izbacio 'zemljaka' ekipu Metalista, zahvaljujući postignutim golovima u gostima. PSG je sa druge strane izbacio portugalsku Bragu minimalnom pobjedom u drugom susretu od 1:0.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije