Hrvatski mediji o Vranješu: Ljubitelj četničkog koljača nije došao u Zagreb

Radiosarajevo.ba
Hrvatski mediji o Vranješu: Ljubitelj četničkog koljača nije došao u Zagreb
Foto: EPA-EFE / Ognjen Vranješ
Zagrebački Dinamo večeras (21:00) će na svom terenu na Maksimiru ugostiti belgijski Anderlecht u posljednjem susretu grupne faze Europske lige.

Modri su nakon skoro 50 godina osigurali mjesto u Europi i na proljeće, a ekipa iz Zagreba osigurala je i prvo mjesto u grupi D, u kojoj još igraju Fenerbahče, Spartak iz Trnave i Anderlecht.

Belgijska ekipa nakon pet odigranih kola ima svega dva boda i večeras će se oprostiti od nastupa u Europi. Dres Anderlechta nosi i reprezentativac Bosne i Hercegovine Ognjen Vranješ, ali ga neće biti u sastavu ekipe iz Brisela. Njegov nedolazak u Zagreb Index.hr najavio je sljedećim riječima:

"Ljubitelj četničkog koljača nije došao u Zagreb igrati protiv Dinama"

Tekst Indexa - undefined

U tekstu Indexa između ostalog piše sljedeće:

"Vranješ je na tijelo istetovirao granice Republike Srpske, države u državi (BiH) nastale na genocidu i etničkom čišćenju, pa ih je prekrio. Nedavno je navijače BiH koji ga zbog toga ne podržavaju nazvao bauštelcima, a zatim je tijelo "ukrasio" tetovažom četničkog vojvode.

Na njegovoj desnoj ruci je lik Momčila Đujića, zločinca iz Drugog svjetskog rata koji je bio poznat pod nadimkom Krvavi pop iz Strmice.

Krajem 1942. i početkom 1943. godine Đujić je sa svojim četnicima počinio pokolje u kojima je stravično mučeno i ubijano na stotine civila po selima Dalmatinske zagore: Gata, Tugare, Cista, Gornji Dolac, Zvečanje, Dugopolje, Štikovo, Maovice, Otavice, Vinalić, Kijevo i Garjak. U selu Kosovu kod Knina formirao je i sabirni logor.

Nogometaš koji na sebi nosi lik takvog zločinca inače je bio tragičar utakmice drugog kola Europa lige Anderlecht - Dinamo 0:2.

Bosanskohercegovački reprezentativac i ljubitelj četnika prvo je skrivio jedanaesterac koji je realizirao Izet Hajrović, a zatim je odmah na startu drugog poluvremena dobio drugi žuti karton. Anderlecht se nakon toga više nije mogao vratiti", piše Index.hr, a kompletan tekst možete pročitati na Index.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije