Hrvatska na Maksimiru savladala Dansku i preskočila je na vrhu tabele

3
Radiosarajevo.ba
Hrvatska na Maksimiru savladala Dansku i preskočila je na vrhu tabele
Foto: EPA - EFE / Reprezentacija Hrvatske

Reprezentacija Hrvatske večeras je na Maksimiru pred 23 hiljade navijača sa 2:1 savladala Dansku!

Bio je to meč 5. kola Lige nacija, a Vatreni su pobjedom na vrhu tabele grupe 1 Lige A preskočili upravo večerašnjeg rivala, i to kolo prije kraja.

U prvom poluvremenu utakmice nismo vidjeli golove, ali već u četvrtoj minuti drugog Borna Sosa dovodi Hrvatsku u prednost od 1:0, prenosi SC.

Iz korita rijeke Doljanke izvučeno tijelo muškarca

Iz korita rijeke Doljanke izvučeno tijelo muškarca

Danska je svoju priliku dočekala u 77. minuti nakon greške odbrane domaćina, koju koristi Eriksen i postiže fenomenalan gol s preko 25 metara! 

Standings provided by SofaScore

[/vimeo]

Ipak, Hrvatska je smogla snage da uzvrati udarac i već u 79. minuti Lovro Majer pogađa za 2:1! To je bio i konačan rezultat utakmice.

Hrvatska je sada, kolo prije kraja, prva na tabeli sa 10 bodova, a Danska druga sa 9 bodova. U posljednjem kolu Hrvatska gostuje Austriji za tri dana, dok će Danska ugostiti Francusku.

Inače, u duelu ove dvije selekcije večeras je Francuska slavila sa 2:0 na Stade de Franceu, a strijelci su bili Mbappe i Giroud.

U četvrtoj grupi je veliku pobjedu nad Poljskom u gostima slavila Nizozemska (0:2), a donijeli su joj je Gakpo i Bergwijn. Tako je Nizozemska gotovo osigurala prvo mjesto jer kolo prije kraja ima 13 bodova, a Belgija je druga s 10.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije