Hrgović napustio Dinamo

Radiosarajevo.ba
Hrgović napustio Dinamo

Mirko Hrgović sporazumno je raskinuo ugovor sa zagrebačkim Dinamom. Sve je bilo dogovoreno za nekoliko minuta i u ovom slučaju zaista se može kazati da je sve prošlo na obostrano zadovoljstvo.

Hrgović je na temelju ugovora u plavoj svlačionici trebao ostati još godinu dana. Iako nema službene potvrde, izvori bliski klubu govore da je Dinamo Hrgoviću isplatio 150 hiljada eura, dakle pola svote koju bi dobio da je odradio još tih godinu dana.

Mirko Hrgović ima nekoliko ponuda za nastavak karijere, od njemačkih i francuskih drugoligaša do kineskih i ruskih prvoligaša. Tako je završena priča koja je svojevremeno u Maksimiru podigla dosta prašine.

"Sve je zaista prošlo u najboljem mogućem redu, sve smo dogovorili, svi smo zadovoljni, i ja eto, krećem u nastavak svoje karijere", rekao je bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine.

"Sad sam slobodan igrač. Prvo ću se malo odmoriti, a onda ću vidjeti što ću dalje. Imam neke ponude, još definitivno nisam odlučio, ima vremena. Nikud se neću žuriti", prokomentirao je Hrgović pitanje u kojem bi klubu mogao nastaviti karije

Za kraj ocijenio je svoje jednogodišnje igranje u zagrebačkom klubu.

"Zaista imam samo riječi pohvale za moje saigrače u svlačionici. Bilo mi je prekrasno s njima, momci su zaista bili fantastični. Isto tako hvalospjeve moram dati i čelnim ljudima Dinama koji su se također prema meni odnosili sjajno, uvijek i svakog trenutka pružali su mi podršku i bili korektni. Konačno, mislim da sam u plavom dresu dao koliko sam mogao, uvijek sam igrao pošteno. Posao je posao, ova priča je završila, idem dalje", rekao je na kraju Hrgović kojeg navijači Modrih nikako nisu mogli prihvatiti kao svog.

sportskenovosti.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije