Hrabri Klis igrao pred punim tribinama, poveo u osmoj sekundi, ali nije uspio

Radiosarajevo.ba
Hrabri Klis igrao pred punim tribinama, poveo u osmoj sekundi, ali nije uspio
Foto: Facebook / Klis nije uspio

Odigrane su dvije revanš utakmice četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine, a nakon njih saznali smo imena dva kluba koja će igrati u polufinalu najmasovnijeg fudbalskog takmičenja u našoj zemlji.

Hrabri federalni drugoligaš (treći rang takmičenja) Klis Buturović Polje na svom terenu dočekao je Slogu iz Crnjelova (Prva liga RS) nakon što je prvi susret završen rezultatom 1:1.

Igrala se osma sekunda kada je domaćin poveo preko Bajrića, ali radost nije dugo trajala. Već u sedmoj minuti bilo je 1:1, a strijelac je bio Matović. Isti igrač donio je i prednost Slogi, a pogodak vrijedan plasmana u polufinale najmasovnijeg fudbalskog takmičenja u našoj zemlji postigao je u 32. minuti.

Klis je do izjednačenja došao u 81. minuti susreta i to nakon gola postignutog s bijele tačke, a strijelac je opet bio Bajrić. Susret je završen rezultatom 2:2. 

U drugom susretu odigranom u Tešnju TOŠK je još jednom potvrdio da je bolji protivnik od Zvijezde i upisao je pobjedu rezultatom 4:1 i sa ukupnih 6:1 prošao u polufinale Kupa BiH. 

Učesnici polufinala Kupa BiH:

Sloga Crnjelovo, TOŠK Tešanj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije