Historijski nastup: Bh. kadeti otvaraju Europsko prvenstvo protiv Austrije

N. K.
Historijski nastup: Bh. kadeti otvaraju Europsko prvenstvo protiv Austrije
nfsbih.ba / U17 reprezentacija u fudbalu
Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas (5. maj) će u 12:00 sati igrati utakmicu prvog kola grupe B Europskog prvenstva za igrače do 17 godina protiv selekcije Austrije.

Pored naše selekcije i Austrije, u grupi B nalaze se još Ukrajina i Njemačka.

Izabranici Sakiba Malkočevića su prva fudbalska reprezentacija BiH koja će nastupiti na Europskom prvenstvu.

Bh. kadeti su u ponedjeljak stigli u Baku, gdje su obavili dva treninga.

Nakon šest dana priprema u Zenici i dva treninga u Bakuu, pred kadetskim reprezentativcima je prvi izazov na Evropskom prvenstvu – utakmica protiv Austrije.

Kapiten našeg „U-17“ tima Jasmin Čeliković smatra da su igrači spremni za obaveze koje su pred njima:

„Mi smo u kvalifikacijama za EP napravili uspjeh i nakon toga smo imali obavezu da se što bolje spremimo u klubovima i da mirne i čiste glave dođemo na ove pripreme. Iskoristili smo boravak u Zenici, ali i ova dva dana u Bakuu da još bolje spremimo za šampionat i današnju utakmicu.“

Selektor Sakib Malkočević ima razloga za optimizam pred duel sa Austrijom, jer su svi igrači zdravi i spremni za utakmicu.

Naša selekcija je u Elitnoj rundi pokazala da može parirati i najboljim reprezentacijama u Europi, a Malkočević na raspolaganju ima izbalansiran tim i na slatkim je mukama uoči meča sa Austrijom.

Našu reprezentaciju krasi kolektivna igra, a najbolji argument za to je podatak da je šest igrača postizalo golove u kvalifikacijama i Elitnoj rundi.

Također šest bh. reprezentativaca je upisalo asistencije u šest mečeva na putu do Eura.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije