Historijski bod Borca u Konferencijskoj ligi: Grčevita borba koja se isplatila

0
Radiosarajevo.ba
Historijski bod Borca u Konferencijskoj ligi: Grčevita borba koja se isplatila
Foto: FK Borac / Borac poražen u prvom meču od Klakskvika/Slika ne opisuje događaj iz teksta

Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine te jedini predstavnik naše zemlje u evropskim takmičenjima ove sezone, banjalučki Borac, na domaćem terenu je u okvri prvog kola UEFA Konferencijske lige rezmizirao sa Panathinaikosom.

Gosti iz Grčke, ekipa Panathinaikosa je od prvog minuta krenula ofanzivno, a već u 11. minuti uspijeva i doći do željenog pogotka, Marinović je odlično centrirao, a kapiten ekipe, Bakasetas, lijevom nogom pogađa za vodstvo od 0:1.

Nakon primljenog pogotka domaćin je zaigrao nešto bolje pa je sa nekoliko udaraca sa distance pokušao ugroziti Dragowskog, ali promjene rezultata nije bilo. Gosti su u finišu prvog dijela prijetili nakon kornera, a nakon jedne odbijene lopte su tražili i jedanaesterac. Nakon VAR provjere odlučeno je da nema elemenata za penal pa se na odmor otišlo pri rezultatu 0:1.

Tragedija u BiH: U saobraćajnoj nesreći poginuo pripadnik Oružanih snaga BiH (27)

Tragedija u BiH: U saobraćajnoj nesreći poginuo pripadnik Oružanih snaga BiH (27)

Domaćin odlično otvara drugo poluvrijemeHerrera je centrirao iz slobodnog udarca, a Đorđe Despotović se odlično snašao i pogodio za poravnanje rezultata

Do kraja susreta su oba trenera izmjenama pokušavala promijeniti tok utakmice kao i konačan rezultat, ali semafor je i nakon posljednjeg sudijskog zvižduka pokazivao 1:1.

Najbliži pogotku bio je rezervista gostiju Tete, kada je vrhunskim udarcem pogodio stativu gola domaćih, piše Sport Centar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije