Hiddinkov bunker odnio nulu s Nou Campa

Radiosarajevo.ba
 Hiddinkov bunker odnio nulu s Nou Campa

U prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka Barcelona i Chelsea odigrali su bez pobjednika i bez golova. Hiddink je zadovoljan, a Guardioli nakon nepopularnih 0:0 ostaje žaliti za propuštenim prilikama.

Čitavu sezonu niti jedan tim nije s gostovanja u Barceloni otišla prazne mreže, ali Guus Hiddink vjerovao je da može odoljeti Guardiolinom "stroju za pogotke". Poslao je na teren bunkerašku postavu i uspio sačuvati nepopularnih 0:0. Odluka o finalistu past će na Stamford Bridgeu, ali prema večeras pokazanoj igri, Chelsea se ne mora zanositi da je u prednosti.

Statistika možda najbolje opisuje večerašnju utakmicu: Barca je prema Čechovom golu pucala 20 puta, Chelsea je prema Valdesu pokušao uputiti tek tri udarca! Omjer udaraca u okvir gola je 6:1.

Gotovo cijelu utakmicu proveli su igrači Chelsea na vlastitoj polovici, prepustili su Barci da vodi igru i s tek s vremena na vrijeme napucavali lopte prema jedinom napadaču Drogbi. Upravo iz jedne takve stvorila se fantastična prilika krajem prvog dijela; Marques je jeftino prodao loptu Drogbi, ali Valdes se nije dao svladati. Čak dva uzastopna udarca skinuo je golman Barcelone.

Najbolje prilike, ipak, su bile u samom finišu utakmice kada, ali ni Krkić ni Hleb nisu imali sreće.

Valjda će utakmica u Londonu pružiti otvoreniju igru Chelsea za dobrobit nogometa.

index.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije