Henry na korak do Arsenala

Radiosarajevo.ba
Henry na korak do Arsenala


Legendarni nogometni napadač londonskog Arsenala Thierry Henry (34) spreman je da se vrati u Arsenal na dvjomeesečnu pozajmicu koju su u četvrtak navodno dogovorili Arsenal i Red Bull iz New Yorka, prenosi B92.  

Francuski internacionalac  podvrgnut je intenzivnom programu fitnesa u Arsenalu, kojim se priprema za povratak u Premijer ligu.

Iako je Henry  trenirao sa svojim klubom u SAD-u, on još uvijek nije u maksimalnoj takmičarskoj formi, a i tek se vratio sa odmora iz Meksika.

Menadžer Arsenala Arsene Wenger je oduševljen povratkom Henryja koji je klub iz Londona napustio 2007. kada je otišao u Barcelonu. Isto tako, francuski as želi da pomogne klubu u kojem je nekad briljirao i čiji je najbolji strijelac svih vremena.

Henry bi mogao da zaigrati već 9. januara protiv Leeds Uniteda  FA Kupu. Arsenal je saglasan da plaća 70.000 funti sedmično za Henryja, a također će biti odgovoran za njegovo osiguranje, piše britanski tabloid "The Sun".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije