Harry Kane: Volio bih cijelu karijeru provesti u Tottenhamu

AA
Harry Kane: Volio bih cijelu karijeru provesti u Tottenhamu
Harry Kane (24), prva zvijezda Tottenham Hotspura izjavio je kako bi volio cijelu karijeru provesti u redovima londonskih “pijetlova“, uprkos špekulacijama kako ga želi dovesti najtrofejniji evropski klub Real Madrid, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kane je i ove sezone nastavio sa svojim sjajnim partijama. Postigao je već 11 golova u raznim takmičenjima, tako da se već sada priča o tome kako ga, osim Reala, žele mnogi evropski klubovi.

Volio bih da budem čovjek jednog kluba. Zavisi od toga kako će klub ići naprijed, menadžer i sve ostalo, ali rekao sam da želimo ostati ovdje, jer smo u ovom trenutku u sjajnoj poziciji“, kazao je Kane za britanske medije, te dodao:

“Imamo nevjerovatan trening centar, gradi se novi stadion, menadžer nam je fantastičan i imamo mladu i perspektivnu ekipu. To je sjajno.“

Da se radi o “paklenom“ igraču pokazuje činjenica da je u posljednje dvije sezone u Premier ligi bili najbolji strijelac, te je dao veliki doprinos povratku Tottenhama u društvo najboljih engleskih klubova. No, treće mjesto nije ono čime je u potpunosti zadovoljan.

Za mene, sve je u pobjeđivanju. Napredovanje i osvajanje trofeja. Kada se moja karijera završi, to je ono šta želim pogledati iza sebe i nadam se da će to biti tako“, zaključio je napadač Tottenhama.

Kane je dijete Tottenhama u kojem trenira od 11. godine. Profesionalni ugovor sa “pijetlovima“ potpisao je kao tinejdžer 2010. godine. Debi za prvi tim Tottenhama upisao je godinu dana kasnije u Ligi Evrope. No, ipak je morao na posudbe u nižerazredne engleske klubove, da bi prvu pravu šansu dobio u sezoni 2013/14, kada je za prvi tim odigrao 19 takmičarskih utakmica i postigao četiri gola. U narednoj je već postao nezamjenjiv u vrhu napada. Za “pijetlove“ je ukupno odigrao 176 zvaničnih susreta i postigao 110 golova. Za nacionalni tim Engleske do sada je upisao 23 nastupa uz 12 pogodaka.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije