Haris Ovčina za Radiosarajevo.ba: 'Mora biti čovjek budala da na ovaj zahvat pristane'

1
N. Žunić
Haris Ovčina za Radiosarajevo.ba: 'Mora biti čovjek budala da na ovaj zahvat pristane'
Foto: FK Željezničar / Haris Ovčina

Fudbaleri FK Željezničar napravili su veliku stvar u Europi ove sezone, ali je sve moglo da ima tragičan okret u drugoj utakmici drugog pretkola protiv ekipe Neftcija iz Bakua. 

Na početku drugog poluvremena, srca svih navijača i igrača FK Željezničar su stala na moment. Haris Ovčina je nakon sudara s igračem Neftcija ostao da leži na terenu. Kamera je na nekoliko trenutaka približila situaciju koja je izgledala jako loše - bivši igrač FK Velež je ležao krvav. 

Odmah je reagovala ljekarska ekipa Želje, koja je uspjela sanirati krvarenje. Ovčina je, naravno, morao napustiti teren, a rezultat je u tom trenutku postao manje bitan. Iako je Željo ispao, nakon poraza od 2:0 (prva utakmica na stadionu Grbavica je završila rezultatom 2:2), svi navijači su samo željeli čuti dobre vijesti o svom igraču. Srećom, sve je završilo kako treba. 

Jedinstveno horor iskustvo: Kada kasnovečernji talk show krene po zlu

Jedinstveno horor iskustvo: Kada kasnovečernji talk show krene po zlu

Ekipa portala Radiosarajevo.ba kontaktirala je Ovčinu nakon ovog meča, koji nam je potvrdio da je sve uredu. Kako on počinje priču, na terenu je bio horor. 

"Srećom, nisam gubio svijest. Samo mi je išla krv iz nosa i iz usta. Osjetio sam rupu na obrazu i znao sam da nije sve uredu", rekao je Ovčina. 

Haris Ovčina
Foto: FK Željezničar: Haris Ovčina

Nakon što je izašao s terena, završio je u bolnici u Bakuu. Dijagnosticirana mu je povreda frakture jagodice i kosti gornje vilice. Doktori iz Azerbejdžana su uradili sve što su mogli, a ostatak medicinskog posla ostao je na ljekarima Klinike za urgentnu medicinu iz Sarajeva, koja je obavila zahvat. Kako to Ovčina opisuje, bile su dvije opcije. 

"U suštini, postoji operacija i postoji ručni zahvat. Odlučili smo se za ručni zahvat, zato što je oporavak dosta manji. Ova mini-operacija se radi na lokalnoj anesteziji i lice se namješta kukom. Mora biti čovjek budala da na to pristane, ali eto, hvala Bogu, sve je dobro završilo. Namjestili su mi lice, vratili jagodicu na mjesto i počeo je oporavak", rekao je Ovčina. 

Na pitanje kada se može očekivati povratak na teren, vezni fudbaler je odgovorio: "Za nekih 10 dana sam s ekipom, dok bi za 20-ak dana trebao biti takmičarski spreman. Trenutno, moram da odmaram minimum pet dana, zato što imam šavove na obrazu. Morat ću igrati s maskom, kako ne bi došlo do većih problema." 

Naglasio je i da je dobio izvinjenje od igrača Neftcija koji ga je, nehotice, povrijedio. "Da, javili su mi se golman (Ivan Brkić), kapiten Emin Makhmudov, te igrač koji me povrijedio, njihov bek (Omar Buludov). Rekao sam da je to sve sport, svako od nas nekad pretjera, a valjda je ovako trebalo da se desi", nastavlja Ovčina. 

Naravno, konverzacija nije mogla da prođe bez da se spomene veliki uspjeh Želje, koji je, na pogon svojih navijača koji su dva puta napunili stadion Grbavica, uspio da prođe prvo pretkolo protiv Dinamo Minska, a nije se osramotio protiv Neftcija, ekipe koja ima daleko veći budžet. 

Haris Ovčina
Foto: FK Željezničar: Haris Ovčina

"Naravno da bi volio da smo prošli, ali eto. Iskren da budem, kad se desi nešto ovako, život se okrene za jednu sekundu. Žao mi je što nismo išli dalje, ali je bitno da je sve dobro prošlo", rekao je na kraju razgovora za portal Radiosarajevo.ba Haris Ovčina. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije