Haris Duljević, otkrovenje sezone: U Njemačkoj traže potpis na sve

J. M.
Haris Duljević, otkrovenje sezone: U Njemačkoj traže potpis na sve
Oni koji prate 2. Bundesligu jedinstveni su u ocjeni: Haris Duljević je otkrovenje sezone. Fudbaler Dynama iz Dresdena u nedjelju je prvi put odigrao svih 90 minuta i bio najzaslužniji za pobjedu svog kluba u gostima protiv Heidenheima (2:0).

"Duljević je brz, dinamičan, posjeduje vic u igri, agresivniji je od većine fudbalera u 2.  Bundesligi, pogotovo u svom klubu. On je pravo otkriće, igrač koji će donijeti mnogo radosti žuto-crnima", piše regionalni Sächsische Zeitung.

Predstavljajući mladog bh. reprezentativca ovaj list piše da je prelazak u Njemačku bio velika promjena za Duljevića.

"Prvi put je obukao dres kluba izvan BiH. Morao se naviknuti na potpuno novo okruženje - stranu zemlju, strani jezik, novi grad, novi tim, pri čemu mu najveću pomoć pruža Brano Arsenović, trener golmana u Dynamu."

Duljević objašnjava da mu je najteže ide privikavanje na nešto drugo.

"Nije mi jasno zašto u Njemačkoj traže da se na sve potpišete. Birokratija je sasvim drugačija nego u BiH", objašnjava bivši fudbaler Sarajeva.

Nijemci ne kriju iznenađenje što tako kvalitetan fudbaler završio u 2. Bundesligi.

"Imao sam ponude iz Rusije, Turske i Španije. Druga liga u Nemačkoj je jedna od najjačih u svijetu", kaže Duljević koji se ne može požaliti na status u Dynamu, u kojem, prema nekim izvorima, zarađuje 33.000 eura mjesečno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije