Tuča u centru Beograda: Delije napale navijače Rangersa ispred hotela

4
Radiosarajevo.ba
Tuča u centru Beograda: Delije napale navijače Rangersa ispred hotela
Foto: Twitter/Hooligans.cz / Tuča navijača Zvezde i Rangersa

Navijači Crvene zvezde napali su pristalice Rangersa u noći između srijede i četvrtka ispred hotela Metropol u centru Beograda.

Oko 30-ak "delija" došlo je ispred ulaza u hotel u Bulevaru Kralja Aleksandra, gdje je veliki broj navijača škotskog kluba smješten uoči revanš utakmice osmine finala Europa lige. Poletjelo je i nekoliko baklji, a samo je brza reakcija policije spriječila potencijalni haos, piše Blic.

Ubrzo su se i Škoti požalili na društvenim mrežama, gdje je nekoliko navijača pisalo o napadu "delija". Kasnije su se oglasili i iz Rangersa.

Sarajevo: Oglasili se iz Toplana o tome da li će biti nastavljena isporuka grijanja

Sarajevo: Oglasili se iz Toplana o tome da li će biti nastavljena isporuka grijanja

"Poslije večerašnjeg bezbjednosnog sastanka UEFA, možemo potvrditi da je srbijanska policija savjetovala da vođe mogu da skupe svoje navijače na Studentskom trgu od 16 časova.

Nadležni će organizovati ljude koji će pomoći svima da dođu bezbjedno na meč. Poslije meča, navijači će biti držani dva sata prije povratka u centar grada. Za kraj, srbijanska policija preporučuje navijačima da idu sami ili u malim grupama, preporuka je da se ne nose klupske boje i obilježja. Savjet je i da ne budu na ulicama poslije 23 časa."

Podsjetimo, Rangers je prije sedam dana pobijedio Zvezdu na domaćem terenu 3:0. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije