Hadžibegić: U petak razgovor sa Sušićem

Radiosarajevo.ba
Hadžibegić: U petak razgovor sa Sušićem


Komitet za normalizaciju Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine do petka bi trebalo da obavi razgovor sa selektorom Safetom Sušićem u vezi s produženjem ugovora, izjavio je Faruk Hadžibegić, ambasador bh. nogometa.

"Komitet je jednoglasno odlučio da Sušić treba da ostane selektor, a on će na kraju odlučiti da li će prihvatiti uvjete koje smo mu spremni ponuditi", naglasio je Hadžibegić, dodajući da je Savez  spreman da Sušiću ponudi bolji ugovor od dosadašnjeg, u skladu s trenutnim mogućnostima.

Ambasador bh. nogometa na današnjoj konferenciji za novinare kazao je i da Komitet zasad nije razmišljao o drugim kandidatima za selektorsku poziciju.

Sušićev ugovor ističe 31. decembra 2011. godine.

Sljedeći cilj: Plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu

Nogometni savez Bosne i Hercegovine u protekloj godini učinio je mnogo na poboljšanju stanja, izjavio je danas član Komiteta za normalizaciju NSBiH Dino Begić.

On je  na pres-konferenciji istaknuo da je Savez stabilizirao finansije, ali da još ima dugove koje mora vratiti te da je u Bosni i Hercegovini u narednoj godini bitno riješiti statutarne probleme u entitetskim savezima.

Predsjednik Komiteta za normalizaciju NSBiH Ivica Osim i ambasador bh. nogometa Faruk Hadžibegić složili su se da nije ispunjen osnovni cilj protekle sezone - plasman na prvenstvo Evrope.

''Kvalifikovati se na veliko takmičenje je uvijek primarni cilj. Protekle sezone u tome nismo uspjeli jer nas je u baražu porazila objektivno jača ekipa Portugala'', rekao je Hadžibegić.

Smatra da je neuspjehu doprinijela i euforija koja se pred velike utakmice stvori u gradovima diljem Bosne i Hercegovine.

''Euforija je problem kada nije realna, kao što je slučaj bio protiv Portugala, a kada nam poslije neko postigne šest golova onda se to pretvori u katastrofu'', naglasio je Hadžibegić.

Osim smatra da je potrebno prvo realno sagledati protivnika pa tek onda ocijeniti mogućnosti bh. tima. Po njegovim riječima, veliki hendikep za bh. nogomet je nedostatak kvalitetnog stadiona za odigravanje međunarodnih utakmica i previše klubova koji igraju u Premijer ligi BiH.

''Možda naši momci nisu mogli podnijeti pritisak koji je stvoren prevelikim podizanjem atmosfere u BiH'', kazao je  Osim.

''Mi smo vjerovatno jedina zemlja u Evropi koja nema adekvatan stadion koji ispunjava međunarodne standarde za odigravanje utakmica. To se mora promijeniti, kao i broj timova koji učestvuju u Premijer ligi. Previše ih je'', istakao je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije