Hadžiabdić: Ponosan sam na naš Velež, pred njim je velika budućnost

0
Radiosarajevo.ba
Hadžiabdić: Ponosan sam na naš Velež, pred njim je velika budućnost
Foto: Društvene mreže / Mili Hadžiabdić

Ne postoji mnogo sportskih klubova u Europi, a posebno na prostorima Balkana koji se mogu pohvaliti tako dugom, blistvom, tako velikom i sadržajnom historijom kao što je to mostarski Velež, koji će sutra, 26. juna, obilježiti 100. godišnjicu postojanja!

A gotovo nema sportskih kolektiva koji se toliko vole, svemu uprkos...Za koje se diše – do groba!

Piše: Faruk Vele

Potvrđeno: Pomagači ubice Farisa Pendeka pušteni na slobodu

Potvrđeno: Pomagači ubice Farisa Pendeka pušteni na slobodu

Tokom proteklog stoljeća FK Velež je iznjedrio brojna velika imena, među njima svakako posebno mjesto zauzimaju braća Mili i Džemal Hadžiabdić.

Mili Hadžiabdić, legendarni nogometaš Veleža, ali i splitskog Hajduka, koji već godinama živi u Düsseldorfu kaže da je ponosan na „naš Velež“ i sretan da je u njemu odigrao tačno 296 utakmica.

„Stotinu godina nije 10. Dakle, rijetki su klubovi u svijetu koji su proslavili 100 godina. Velež je klub koji se voli diljem svijeta, a da ne govorim o bivšoj Jugoslaviji i danas Bosni i Hercegovini“, priča za portal Radiosarajevo.ba Mili Hadžiabdić.

Rođeni, veli, znače ponos prvo grada Mostara, pa onda Hercegovine.

"Klub koji se vratio na velika vrata zahvaljujući pravim ljudima koji su u posljednji čas dovedeni u klub. Ne bih ih nabrajao, ali u svakom slučaju je jedan na prvom mjestu Šemsudin Sudo Hasić. Spasilac Veleža! Budućnost Veleža vidim 100 posto pozitivno“, dodaje naš sagovornik.

U posljednjim godinama, posjeća on, uložena su značajna sredstva u mostarski ponos, i to je dalo rezultata.

"Infrastruktura je na najvećem evropskom nivou. Novi travnjak, klub ima plan i iz dana u dan je sve više sportskog uspjeha i samopouzdanja. Velež treba i mora da investira u kvalitetne, mlade igraće prvo iz Mostara, Hercegovine pa onda iz okruženja. Jer ta djeca vole grad Mostar, vole Rođene i onda imamo i naše sretne navijače jer svi do jednog ovako misle kao ja. Ali, na prvom mjestu kvalitet", veli Hadžiabdić, te u razgovoru za Radiosarajevo.ba zaključuje:

"Pošto je Velež osvajač Kupa BiH i igra kvalifikacijem nadam se da ćemo barem dvije do tri runde proći. Mislim da smo na dobrom putu da za godinu dvije budemo prvaci BiH i u to sam 100% siguran! Puno hvala na javljanju. Voli vas Mili“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije