Guardian: Njemačka prvi favorit Mundijala, Hrvatska 13., Srbija 19.

Radiosarajevo.ba
Guardian: Njemačka prvi favorit Mundijala, Hrvatska 13., Srbija 19.
Ugledni britanski list Guardian objavio je danas listu favorita za osvajanje Svjetskog prvenstva u fudbalu koje će se narednog ljeta igrati u Rusiji.

Britanci su kao najvećeg favorita za zlato proglasili aktuelne prvake svijeta Njemačku.

"Joachim Low će pokušati da postane prvi selektor koji je odbranio titulu prvaka svijeta nakon Talijana Vittorija Pozza koji je to napravio s Azzurrima na drugom i trećem prvenstvu svijeta 1934. odnosno 1938. godine.

Odluka da se podmladi reprezentacija na Kupu Konfederacija pokazala se kao pravi potez. Timo Werner postaje svjetska klasa nakon što je postigao sedam golova u posljednjih deset nastupa za Pantzere. Lowova ekipa posljednji poraz upisala je na Europskom prvenstvu od Francuske i bit će svima težak protivnik u Rusiji", piše The Guardian.

Drugi na listi favorita je Brazil, a slijede Španija, Francuska, Belgija, Portugal i zanimljivo na sedmom mjestu Nigerija. Argentina Lionela Messija je deveta, a Engleska 14. Na 13. mjesto Britanci su stavili Hrvatsku, dok je Srbija 19. favorit Mundijala. Zanimljivo najmanje šansi za osvajanja titule prvaka svijeta The Guardian je dao reprezentaciji Australije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije