Grupa C: Njemačka i Poljska idu dalje, poznat prvi par osmine-finala

Radiosarajevo.ba
Grupa C: Njemačka i Poljska idu dalje, poznat prvi par osmine-finala
/ Njemačka - Sjeverna Irska (Foto: UEFA)
Okončane su utakmice posljednjeg kola grupe C na Europskom fudbalskom prvenstvu u Francuskoj.

 Njemačka je pobjedom nad Sjevernom Irskom 1:0 došla do prvog mjesta u grupi. Zvanični svjetski prvak bio je znatno bolji protivnik na Parku prinčeva u Parizu, no golman Michael McGovern kapitulirao je samo jednom.

Pogodak odluke postigao je Mario Gomez u 30. minuti. Najvjerovatniji protivnik Njemačke u osmini-finala bit će Slovačka.

U Marseilleu je odigran komšijski duel Poljske i Ukrajine. Do pobjede 1:0 došli su Poljaci golom Jakuba Blaszczykowskog u 54. minuti i tako ovjerili prolaz u osminu-finala. Poljska će u osmini-finala igrati protiv Švicarske.

U drugu rundu plasirali su se Njemačka i Poljska, dok Sjeverna Irska čeka rasplet u ostalim grupama. Na tabeli najboljih trećeplasiranih ekipa Sjeverni Irci su bolji od Albanije, a slabiji od Slovačke. Za prolaz dalje potrebno je da nadmaše još jednu selekciju u ovom poretku.

Grupa C

Rezultati: Poljska – Sjeverna Irska 1:0, Njemačka – Ukrajina 2:0, Sjeverna Irska – Ukrajina 2:0, Poljska – Njemačka 0:0, Poljska – Ukrajina 1:0, Njemačka – Sjeverna Irska 1:0.

Tabela: Njemačka 7, Poljska 7, Sjeverna Irska 3, Ukrajina 0.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije