Greška Bičakčića Hoffenheim koštala pobjede, Haland nije postigao gol

Radiosarajevo.ba
Greška Bičakčića Hoffenheim koštala pobjede, Haland nije postigao gol
Twitter / Paderborn - Hoffenheim 1:1

Nakon što je u uvodnoj utakmici 27. kola Bundeslige Hertha na krilima Vedada Ibiševića deklasirala Union 4:0 u gradskom berlinskom derbiju, u subotu poslijepodne odigrane su još četiri utakmice na praznim stadionima.

Ponovo se "istakao" jedan bh. internacionalac, ovaj put u negativnom svjetlu. Ermin Bičakčić, stub odbrane Hoffenheima, direktni je krivac što njegov klub nije slavio na gostovanju kod Paderborna. Nakon što je Skov doveo Hoffenheim u vodstvo, na konačnih 1:1 poravnao je Srbeny nakon greške popularnog "Biče".

U ostalim utakmicama treba izdvojiti pobjedu Bayer Leverkusena u Monchengladbachu te trijumf Werdera u Freiburgu kojim je bivši njemački prvak uhvatio posljednji voz u borbi za opstanak. Borussia Dortmund je slavila u Wolfsburgu 2:0 pri čemu, vjerovali ili ne, Erling Braut Haland nije se upisao u strijelce.

Rezultati: Paderborn – Hoffenheim 1:1, Borussia Monchengladbach – Bayer Leverkusen 1:3, Wolfsburg – Borussia Dortmund 0:2, Freiburg – Werder 0:1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije