Grčki portal: Upoznajte pakleni stadion Bilino Polje

Radiosarajevo.ba
Grčki portal: Upoznajte pakleni stadion Bilino Polje
/ printscreen
Grčki portal sport24.gr predstvio je svojim čitateljima stadion Bilino Polje u Zenici, na kojem će njihova fudbalska reprezentacija sutra igrati jednu od odlučujućih utakmica kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018.

"Na stadionu Bilino Polje reprezentacija Grčke pobijedila je BiH 4:0 u oktobru 2006. u kvalifikacijama za Euro 2008. Od tada je prošlo dosta vremena, čak je malo grčkih fudbalera koji su na istom stadionu u martu 2013. učestvovali u porazu 1:3 u kvalifikacijama za Mundijal 2014. Za većinu grčkih igrača nastup na Bilinom Polju bit će novo iskustvo. Stadion je rasprodat u rekordno kratkom vremenu, veliki je motiv Bosanaca za pobjedom, ali i revanšom za napetu atmosferu u posljednjoj utakmici dvije reprezentacije u novembru prošle godine u Pireju", piše sport24.gr.

Portal dodaje da je "Bilino Polje je akustičan stadion, izgrađen 1972. godine, od kada je dosta modernizovan".

"Rekonstrukcija, izvršena 40 godina kasnije (2012), smanjila mu je kapacitet, ali dosta poboljšala izgled i opremu stadiona."

Sport24.gr piše da u periodu od 1995. do 2006. godine BiH nije znala za poraz u Zenici,  prije nego je sjajni niz prekinula upravo reprezentacija Grčke. Ovdje su grčke kolege napravile grešku jer je niz nepobjedivosti reprezentacije BiH na Bilinom polju prekinula selekcija Mađarske, oprilike mjesec dana prije nego su Zmajeve nadigrali puleni Otta Rehhagela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije