Grbavica bi uskoro mogla dobiti novu južnu tribinu?

1
Radiosarajevo.ba
Grbavica bi uskoro mogla dobiti novu južnu tribinu?
Foto: Radiosarajevo / Stadion Grbavica

Parlament Federacije Bosne i Hercegovine odobrio je predlagaču, Vladi, budžet FBiH za ovu godinu u iznosu od blizu 7,5 milijardi KM.

Budžet uključuje nove grantove za izgradnju, adaptaciju i rekonstrukciju sportske infrastrukture u iznosu od 18 miliona KM.

Možda najvidljivije kao rezultat ovog budžeta mogao bi biti nastavak modernizacije stadiona Grbavica – prvenstveno izgradnja nove južne tribine.

Incident u NBA: Igrač loptom pogodio ženu u glavu, reagovalo i obezbjeđenje

Incident u NBA: Igrač loptom pogodio ženu u glavu, reagovalo i obezbjeđenje

“Premijer Nikšić je istakao opredjeljenje Vlade FBiH da pruža kontinuiranu podršku unapređenju sportske infrastrukture u Federaciji kao i spremnost da razmotri eventualnu podršku projektu proširenja kapaciteta i modernizacije Stadiona Grbavica kao potencijalnog doma fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine” objavili su krajem 2023. godine iz Željezničara nakon sastanka sa premijerom Nerminom Nikšićem.

“Spremni smo podržati realizaciju konkretnih infrastrukturnih projekata i naše opredjeljenje je da zajedno sa FK Željezničar hrabro krenemo u realizaciju projekta izgradnje južne tribine stadiona Grbavica“, rekao je ljetos ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda.

Posljednji kapitalni projekat na Grbavici bila je izgradnja istočne tribine 2017. godine, te godinu poslije postavljanja novog terena. Uz to u tom periodu renovirani su prostori i na zapadnoj tribini.

Ipak svima je jasno da je 18 miliona KM nedostatno za sve potrebe koje bh. sport ima. Još je svima jasnije da do potpune modernizacije fudbalskih stadiona u BiH ne može doći bez učešća privatnog kapitala, za što trenutno ne postoje pravni okviri jer naši zakoni ne prepoznaju javno-privatna partnerstva, piše Reprezentacija.ba.

Ranije smo pisali kako je stadion u Bratislavi na kojem igra reprezentacija Slovačke i Slovan Bratislav,ali i cijeli taj kompleks, idealan model kako bi svaki grad u BiH mogao dobiti vrhunsku fudbalsku arenu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije