Gradski derbi u Tuzli: Dobili smo starijeg brata za protvinika u Kupu

Radiosarajevo.ba
Gradski derbi u Tuzli: Dobili smo starijeg brata za protvinika u Kupu
Žrijeb četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine donio je gradski derbi koji će u Tuzli odigrati Sloboda i Sloga Simin Han.

Predstavnik kluba Sloga Simin Han, Amir Smajlović, bio je zadovoljan nakon izvlačenja parova četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine.

"Zadovoljni smo žrijebom. Za protivnika smo dobili starijeg brata iz Tuzle. Neka pobijedi onaj ko bude bolji i ono što je sigurno jeste da će Tuzla imati jednog predstavnika u polufinalu Kupa BiH i to je uspjeh grada Tuzle i sporta u Tuzli", rekao je Smajlović.

Sead Kozlić član UO FK Sloboda danas je bio predstavnik kluba na izvlačenju parova četvrfinala Kupa BiH, a on ističe kako mu je drago što će dva tuzlanska tima igrati jedni protiv drugih.

"Moram priznati da smo jako zadovoljni žrijebom. Izvukli smo Slogu iz Siminog Hana. To je tuzlanski sportski klub i u principu jedan klub će biti u polufinalu što je i kolega rekao. Sloga je bratski kolektiv koji je jako blizak FK Sloboda i nadam se da će u fer i sportskom nadmetanju odlučiti se ko će ići dalje u polufinale", rekao je Kozlić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije