Gradonačelnik Zenice: Neprihvatljivo "gašenje" FK Čelik

Radiosarajevo.ba
Gradonačelnik Zenice: Neprihvatljivo "gašenje" FK Čelik
Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović organizovao je sastanak sa članovima Upravnog odbora FK Čelik, na čelu sa predsjednikom Selvedinom Šatorovićem.

Tema sastanaka bila je analiza stanja u klubu, a razgovarano je i o licenciranju kluba za BHT Premijer ligu i reprogramu duga Čelika prema Poreznoj upravi FBiH i drugim povjeriocima.

Tom prilikom Gradonačelnik je čestitao predsjedniku i upravi Čelika na angažmanu, a posebno na postignutim sportskim rezultatima gdje je Čelik jedini neporaženi tim BHT Premijer lige u proljetnoj sezoni. Uz Upravni odbor svakako su za to najzaslužniji nogometaši, stručni štab i  navijači koji su nakon dužeg vremena, ponovo 12. igrač Čelika, saopćeno je iz Grada Zenica.

Podsjetio je da u jesenjem dijelu sezone Čelik u 18 kola ostvario svega 9 bodova dok je nakon promjene struktura upravljanja u NK Čelik u 9 kola ostvario 15 bodova i stvorio realne pretpostavke za ono što je apsolutni cilj i Gradonačelnika i Upravnog odbora, te kompletne sportske javnosti u Zenici,  a to je opstanak u BHT Premijer ligi.

"Neprijatno sam iznenađen činjenicom da za jučerašnju sjednicu Gradskog vijeća pozivnice nisu dobili članovi Upravnog odbora kluba, što se može smatrati destruktivnim djelovanjem određenog kruga ljudi u procesu ozdravljenja Čelika. Gradonačelnik i Gradska uprava Zenice će nastavljati podržavati rad FK Čelik od čijeg Upravnog odbora tražim da sezonu završe uspješno i da Čelik ostane premijerligaš BiH. Prema Poreznoj upravi FBiH uprava kluba treba ići sa zahtjevom za reprogram i obznaniti koliko sredstava je potrebno za licenciranje", istakao je Gradonačelnik Kasumović.

Predsjednik Čelika Selvedin Šatorović zahvalio se Gradonačelniku na pozivu za sastanak i na dosadašnjoj podršci bez koje NK Čelik ne bi mogao uopće egzistirati.

Zajednički je stav Gradonačelnika i predsjednika Upravnog odbora Čelika, je kako je "gašenje" kluba neprihvatljivo.

"Nakon što smo Gradonačelnika upoznali sa situacijom u klubu, od gospodina Kasumovića i Gradske uprave očekujemo da zajedno sa Upravnim odborom budu tim koji će u narednom periodu potpisati reprogram sa Poreznom upravom FBiH. Također, želimo da zajedno sa igračima i navijačima obezbjedimo opstanak u BHT Premijer ligi, kao i da dobijemo licencu za novu takmičarsku sezonu. Gradonačelniku smo prezentirali nekoliko zanimljivih prijedloga i rješenja za uspješan zajednički put", izjavio je Selvedin Šatorović, predsjednik NK Čelik.

Gradonačelnik i predsjednik Upravnog odbora složili su se, da se korespodencija i kontakti vode isključivo putem ovlaštenih predstavnika Grada i FK Čelik, uvažavajući inicijative dobronamjernih građana Zenice, prijatelja kluba, kao i navijača, pa i formalnih i neformalnih grupa građana.  

Sa ovog sastanka upućen je poziv navijačima Čelika i svim građanima, da što u većem broju prisustvuju utakmici Čelik – Mladost DK koja se igra u subotu, 29. aprila. Osim što će biti velika podrška igračima, navijači će na taj način i materijalno pomoći voljeni klub. Sa 3 boda iz ove utakmice, kako je istakao predsjednik Čelika, "crno – crveni", nakon dužeg vremena bili bi na poziciji koja im garantira opstanak u BHT Premijer ligi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije