Građani Sarajeva se oprostili od velikog navijača Željezničara

Radiosarajevo.ba
Građani Sarajeva se oprostili od velikog navijača Željezničara
Foto: Dženan Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Dženaza Aketu Čerkezu na Groblju Lav

Na Groblju Lav u Sarajevu danas su se od Ake Čerkeza oprostili njegova rodbina, prijatelji i brojni građani, u prvom redu navijači Fudbalskog kluba Željezničar, ali i Fudbalskog kluba Sarajevo. 

U glavnom gradu Bosne i Hercegovine, bez obzira da li je on pripadao plavom ili bordo taboru, nije bilo čovjeka koji nije poznavao Čerkeza, velikog navijača tima s Grbavice. 

Umro je iznenada u srijedu, 5. septembra. Svi njegovi statusi na društvenim mrežama, sve poruke, sve izjave govore o tome koliko je Ake Čerkez bio veliki čovjek.

To se vidjelo danas i na ispraćaju Ake na bolji svijet, na koji su, osim rodbine, došli i brojni građani Sarajeva, bez obzira na klupske pripadnosti.

Čerkez je istina bio vezan za Fudbalski klub Željezničar. Mnogi njegovi postovi na Facebooku bili su usko vezani za ovaj klub. Najavljivao je utakmice, dolazak reflektora, novu travu, proslavljao pobjede... Svaki svoj trenutak je živio za tim s Grbavice. 

Od ovog vjernog navijača Željezničara proteklih dana u medijima i na društvenim mrežama su se oprostili, osim kluba za koji je živio, brojni sportski kolektivi, radnici i prijatelji... 

"Ake nikada neće biti zaboravljen. Mi to nećemo dozvoliti", samo je jedan od komentara koji se čuo na dženazi, na današnjem njegovom posljednjem ispraćaju. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije