Gosti nemoćni s igračem manje: HNK Posušje savladalo FK Tuzla City za bijeg iz opasne zone

0
Radiosarajevo.ba
Gosti nemoćni s igračem manje: HNK Posušje savladalo FK Tuzla City za bijeg iz opasne zone
Foto: Facebook / Posušju tri boda

Sjajno Posušje je na krilima Gabrijela Bobana koji je postigao dva pogotka savladalo Tuzla City.

Posušje je tako pobjeglo iz zone ispadanja i trenutno zauzimaju osmo mjesto sa osvojenih 15 bodova.

Prvo poluvrijeme

Posušje je prvo prijetilo na utakmici preko Zvonimira Begića čiji je udarac uhvatio sigurni Fejzić. U petoj minuti Mišić je pronašao Smajalagića koji je izašao jedan na jedan sa Kukić, ali je golman Posušja odbranio pokušaj gostiju. Boban se našao u šesnaestercu u devetoj minuti međutim sjajnu priliku upropastio je Brković kojeg je lopta pogodila prilikom šuta Bobana.

Schmidt pred večerašnje obraćanje u UN-u: "Moram reći da ne vidim da imamo vojni sukob"

Schmidt pred večerašnje obraćanje u UN-u: "Moram reći da ne vidim da imamo vojni sukob"

FK Željezničar poražen na Grbavici: HŠK Zrinjski vraća se u Mostar sa tri boda

FK Željezničar poražen na Grbavici: HŠK Zrinjski vraća se u Mostar sa tri boda

Brković se sjajno oslobodio svog čuvara u 19. minuti i odlično šutirao, ali je Fejzić na golu Tuzla Cityja bio još bolji i sigurniji, pa nije došlo do promjene rezultata. Nekoliko minuta poslije Hanuljak je imao priliku nakon kornera, međutim njegov šut je izblokiran, pa su domaći imali novi korner. Novu priliku Posušje je već imalo priliku u 23. minuti, kada je Boban pokušao glavom, međutim i ovaj put je Fejzić bio siguran. Ni u 28. minuti nije bilo promjene rezultata, nakon centaršuta iz prekida Mehidić je pokušao za Tuzla City, njegov šut glavom odlazi pored gola.

Napad na drugoj strani donio je zasluženi gol prednosti za Posušje, Brković je pronašao Bobana u šesnaestercu koji je šutirao i uspio savladati do tada sjajnog Neveresa Fejzića.

Tuzla City je već u 31. minuti pokušala doći do izjednačenja preko Nukića koji je šutirao, ali nije bio precizan. Posušje je novu šansu imalo preko Brkovića u 40. minuti, međutim bez promjene rezultata.

U 45. minuti velika šansa za domaće - Jović je šutirao, Fejzić brani, a lopta dolazi do Bobana koji šutirao a Čeliković je rukom spriječio da lopta uđe u gol, sudija je opravdao pokazao na bijelu tačku i poslao Čelikovića u svlačionicu.

Odgovornost je preuzeo sjajni Boban, koji je odlično šutirao i to je bilo 2:0.

Drugo poluvrijeme

Prvu priliku u drugom poluvremenu su imali domaći nakon kornera, kada je Pavlović šutirao čiji je udarac bio izblokiran.

Evidentna je bila brojčana nadmoć domaćih, a i prednost od 2:0, tako da su u drugom poluvremenu igrači Posušja kontrolisali posjed lopte, dok je Tuzla City čekala svoje prilike iz nekih grešaka domaćih.

Iskusni Jović je pokušao u 67. minuti, šutirao sam vrha šesnaesterca međutim veoma loše, odmah na drugoj strani Mišić se našao u šesnaestercu gdje je pronašao Pantelića koji šalje loptu preko gola.

Nastavak utakmice donio je malu kontrolu igra Tuzla City pa su ponovo prijetili preko Pantelića i Mišića, ali gosti nisu uspjeli savladati Brkovića.

U prvoj minuti sudijske nadoknade Posušje je izvelo korner, a Zvonimir Vukoja je postigao sjajan pogodak za 3:0, te važnu pobjedu za izlazak iz zone ispadanja, piše SC Sport.

Ostali rezultati

Podsjetimo, jučer su odigrane četiri utakmice Premijer lige BiH. Leotar je savladao Slogu Doboj (4:1), a Sarajevo je bilo bolje od Borca (1:0).

Gostujuću pobjedu upisao je Široki Brijeg protiv Slobode (0:3) s kojom je tim sa Pecare zauzeo lidersku poziciju. Željezničar je u derbiju kola poražen na Grbavici minimalnim rezultatom 0:1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije