GOŠK i Željezničar odigrali neriješeno u Gabeli

Radiosarajevo.ba
GOŠK i Željezničar odigrali neriješeno u Gabeli
Foto: FK Željezničar / GOŠK ima novog stratega
U sklopu 24. kola Premijer lige BiH u nogometu u Gabeli domaći GOŠK odigrao je neriješeno sa sarajevskim Željezničarem. Rezultat na kraju meča bio je 1:1.

U šestoj minuti susreta GOŠK je mogao stići do prednosti rezultatom 1:0, ali Mirsad Ramić nije uspio da iskoristi poklon Hajdarevića.

U 13. minuti susreta Plavi su nakon jedne akcije tražili najstrožu kaznu nakon intervencije odbrambenog fudbalera ispred Anela Šabanadžovića.

Glavni sudija, Luka Bilbija, samo je odmahnuo rukom i pokazao da se igra nastavi.

Željezničar je u 28. minuti susreta mogao stići do prednosti kada je Jadranko Bogićević sjajno šutirao iz slobodnog udarca, ali njegov udarac još bolje je zaustavio Dalibor Kozić.

Samo tri minute poslije ove šanse, Željezničar je poveo sa 1:0, nakon što je Mujezinović lijepo glavom proigrao Ermina Zeca, koji je majstorski šutirao iz prve sa vrha kaznenog prostora i matirao Kozića.

 U drugom dijelu utakmice, tačnije u 56. minuti susreta GOŠK je stigao do poravnanja protiv Željezničara, a strijelac je bio Mirsad Ramić sa bijele tačke.

Do kraja, moglo je biti opasno za gol Željezničara u 84. minuti, ali je Džajić nakon kornera glavom šutirao preko gola.

Na drugoj strani nakon slične situacije Sipović je šutirao pored gola i ostalo je 1:1.

Remi koji nijednoj ekipi ne donosi mnogo toga, te će do kraja sezone GOŠK voditi veliku borbu za opstanak, a Plavi za pozicije koje vode u Evropu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije