Galatasaray: U klubu bijesni zbog objavljene slike nogometaša s izgorjelim licem

0
Radiosarajevo.ba
Galatasaray: U klubu bijesni zbog objavljene slike nogometaša s izgorjelim licem
Foto: Prtscr/Twitter / Omar Elabdellaoui

Norveški nogometaš Omar Elabdellaoui hospitaliziran je s oštećenjem oka i opekotinama lica nakon što mu je u novogodišnjoj noći vatromet eksplodirao u ruci u njegovom domu u Istanbulu, saopćili su u petak iz turskog kluba Galatasaray.

Elabdellaoui, norveški reprezentativac i bivši igrač Manchester Cityja, bio je pri svijesti, a ozljede nisu opasne po život,. Oštećenje oka saznat će se nakon daljnjeg pregleda, dodaje se.

U Turskoj je u četvrtak u 21 sat po lokalnom vremenu započeo četverodnevni policijski čas povezan s koronavirusom, što znači da velika okupljanja za proslavu Nove godine nisu bila moguća, a ljudi su se morali zabavljati kod kuće, gdje su neki postavljali vatromet.

Onoi što je uznemirilo tursku javnost, a posebno klub Galatasaray jeste fotografija izgorjelog lica norveškog reprezentativca.

Inače, fotografija nije nastala u bolnici već u vozilu hitne pomoći zbog čega je stigla optužba potpredsjednika Galatasaraya.

"Uradili su sve da spase Omarov vide, ali je grijeh i sramota to što je radio bolničar koji ga je povrijeđenog slikao. On ima troje dece, kako je njima da gledaju očeve slike po društvenim mrežama? Gdje je savjest osobi koja ga je slikala u takvom trenutku?!", zapitao se Abdurrahim Albayrak, koji je dodao da nogometaš komunicira s ljekarima i da je svjestan, prenosi Reuters.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije