Fudbalskom navijaču u Italiji izrečena zabrana ulaska na stadione: Evo šta je uradio

0
Anadolija
Fudbalskom navijaču u Italiji izrečena zabrana ulaska na stadione: Evo šta je uradio
Foto: EPA / Mike Maignan

Fudbalskom navijaču u Italiji izrečena je petogodišnja zabrana ulaska na stadione u zemlji zbog rasnog vrijeđanja golmana AC Milana Mikea Maignana, javila je državna novinska agencija ANSA.

Navodi se da je 46-godišnjem "poznatom kriminalcu iz pokrajine Udine" zabranjen pristup svim sportskim događajima zbog skandiranja 28-godišnjem francuskom golmanu 12 puta tokom utakmice prošlog vikenda između Udinese i Milana.

Udinese je u saopštenju naveo da je u zajedničkim naporima s lokalnom policijom klub identificirao osumnjičenog kako bi toj osobi doživotno zabranili pristup svom stadionu.

Sramotne izjave: Ambasador Izraela u Srbiji negirao genocid u Srebrenici

Sramotne izjave: Ambasador Izraela u Srbiji negirao genocid u Srebrenici

Maignan je u subotu, 20. januara, bio izložen rasističkom vrijeđanju tokom utakmice italijanske Serie A koju je Milan dobio rezultatom 3:2 na stadionu Bluenergy.

Utakmica je nakratko prekinuta u prvom poluvremenu, a igrači Milana su otišli u svlačionicu nakon rasističkih skandiranja na račun Maignana.

Utakmica je nastavila nakon kratke pauze.

U italijanskom fudbalu godinama unazad zabilježeno je mnogo rasističkih incidenata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije