Fudbalski trener preminuo na stadionu - slavio pogodak i imao srčani udar

0
Radiosarajevo.ba
Fudbalski trener preminuo na stadionu - slavio pogodak i imao srčani udar
PrtScr / Tragedija...

Egipatski fudbalski trener Adham El-Selhadar (53) preminuo je nakon što je doživio srčani udar dok je slavio pobjedu svoje ekipe u sudijskoj nadoknadi vremena.

Ekipa El Majd postigla je pogodak u drugoj minuti nadoknade, što je bio jedini gol na utakmici egipatske Druge lige u četvrtak.

Pogodak je izazvao veselo slavlje, no raspoloženje se ubrzo promijenilo kada je El-Selhadar doživio srčani udar nakon gola i hitno je prevezen u bolnicu.

Dragan Bursać: Optuženik za ratne zločine počasni građanin nakaradne Banjaluke!

Dragan Bursać: Optuženik za ratne zločine počasni građanin nakaradne Banjaluke!

Nakon objave o njegovoj smrti, dva najveća egipatska kluba odala su počast pokojnom treneru.

Ismaily SC - klub koji je nekad vodio El Selhadar - saopćio je:

"Upravni odbor Ismailya, na čelu s Yahyom El-Komyjem, oplakuje smrt Adhama El-Selhadara, zvijezde i bivšeg trenera tima, koji je preminuo zbog iznenadnog srčanog udara, nakon utakmice svoje momčadi. U tom kontekstu, Upravni odbor proglasio je trodnevnu žalost zbog smrti njegove duše."

Njihovi suparnici Al Ahly također su odali počast El-Selhadaru. El Magd je također najavio šestodnevni period žalosti dok je njihov sljedeći susret protiv Pioneersa suspendovan.

El-Selhadar je uživao u uspješnoj igračkoj karijeri osvojivši s Ismailyjem egipatsku Premijer ligu i Egipatski kup. Kasnije se vratio u klub kao menadžer, etablirajući se kao vrlo cijenjen trener u zemlji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije