Fudbalerke pretukle sudiju u Africi nakon nedosuđenog penala

0
Radiosarajevo.ba
Fudbalerke pretukle sudiju u Africi nakon nedosuđenog penala
Foto: Instagram / Fudbalerke napadaju sudiju

Sukobi fudbalera i arbitara tokom utakmica nisu rijetkost, posebno u nižim rangovima takmičenja širom svijeta, ali Afrika je drugačija.

Tamo su fudbalerke brutalno pretukle sudiju nezadovoljne odlukama koje je donosio tokom meča. Jedan od najbizarnijih incidenata u fudbalskoj historiji dogodio se u DR Kongu, a sve nakon što je čovjek sa pištaljkom propustio priliku da dosudi penal, piše Mondo.

Na terenu su bile ekipe DCMP Bikira i Mazembe, a gošće su imale ubjedljivu prednost. Bilo je 5:1 u njihovu korist kada glavni arbitar susreta nije dosudio penal za domaći tim, što je izazvalo revolt fudbalerki. Počele su da ga jure po terenu, on je pobjegao do delegata i tamo probao da se sakrije, ali nije uspijelo.

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Uslijedila je serija veoma snažnih udaraca po čovjeku koji nije pokazao na bijelu tačku. Igračice su procijenile da nije dovoljno dobro dijelio pravdu i riješile da uzmu stvar u svoje ruke, a to se završilo batinama.

Na snimku se jasno vidi da je razjarenim djevojkama pomoglo i nekoliko članova stručnog štaba. Ostaje nam samo da vidimo kako će biti kažnjeni učesnici jednog od najluđih fudbalskih incidenata posljednjih godina.

Pogledajte kako je to izgledalo:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije