Iz Borca zaprijetili: Započet ćemo nešto neviđeno u nogometnom svijetu

Radiosarajevo.ba
Iz Borca zaprijetili: Započet ćemo nešto neviđeno u nogometnom svijetu
Foto: Printscreen / Borac Čačak

Borac iz Čačka, srbijanski niželigaš, istupio je iz svih takmičenja. Njihovi nogometaši tvrde da su izigrani i da im još nisu isplaćene plaće.Sve su htjeli riješiti mirnim putem, ali sada su zaprijetili ozbiljnim saopćenjem, piše Index.hr. 

"Obavještavamo javnost da smo dana 25. maja 2020. poslali pismo na adresu grada Čačka kojem smo dali rok od 10 dana da se mirnim putem dogovorimo o isplati dugova koji FK Borac ima prema nama, po konačnim sudskim presudama nadležnih sudskih organa. FK Borac bio je financiran iz gradskog budžeta, predstavnici grada bili su u upravljačkom tijelu kluba, a odluka o istupanju iz svih takmičenja i dovođenje FK Provo (sadašnji FK Borac 1926) u Čačak učinjeno je uz prešutnu podršku grada Čačka, a s jasnom namjerom da nam se ne plate pošteno zarađene plaće. Grad Čačak smatramo najodgovornijim za to što smo kao bivši igrači FK Borac izigrani, iako smo naš posao radili pošteno, s uspjehom i preživjeli smo sa svojim obiteljima teško razdoblje u klubu i životu", navode u saopćenju. 

Ako grad Čačak ne bude ispoštovao zahtjev, ne pozovu li ih na dogovor i ne ponude rješenje u roku od 10 dana, prijete radikalnijim potezima.

"Mi ćemo se okupiti ispred gradske općine gdje ćemo za početak detaljno obavijestiti javnost o svim detaljima vezanim za FK Borac, nakon čega ćemo započeti protest kakav nije još zabilježen u nogometnom svijetu. Također, ne želimo da naše nezadovoljstvo i ogorčenje bilo tko dovodi u vezu s politikom ili političkim strankama. Mi smo obični građani, sportaši, politikom se ne bavimo, niti nas politika zanima", zaključili su. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije