Fudbaler porijeklom iz BiH na meti slavnog Liverpoola

1
Radiosarajevo.ba
Fudbaler porijeklom iz BiH na meti slavnog Liverpoola
Foto: RB Salzburg / Luka Sučić

Goal je objavio popis igrača kojima bi se Liverpool, čiji je trener Jurgen Klopp, mogao okrenuti ako ne kupi Judea Bellinghama, a među njima je i hrvatski reprezentativac i član Salzburga, Luka Sučić.

Sučićevi roditelji Željko i Branislava su se tokom rata preselili iz Bugojna u Linz a Luka je svoj reprezentativni dres birao između čak tri reprezentacije: Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Austrije. Perspektivni nogometaš izabrao je Hrvatsku reprezentaciju i odazvao se pozivu Zlatka Dalića 2021. godine za susret protiv Slovačke gdje je i upisao svoje prve reprezentativne minute.

"Igrač kojeg je Liverpool godinama svjestan i koji je, čini se, predodređen pridružiti se dugom spisku igrača koji su izašli iz Red Bull Salzburga. Sučić ima samo 20 godina. Sučić je zbog svoje svestranosti i više nego privlačan igrač bilo kojem vrhunskom klubu. On kreira i zabija, ali nije razarač. Liverpool ima dobar odnos s grupacijom Red Bulla. Riječ je o igraču ozbiljnog potencijala", piše Goal.

Vučić je pokušao prevariti Zapad. Slijedi neugodan odgovor

Vučić je pokušao prevariti Zapad. Slijedi neugodan odgovor

Osim njega, na popisu su još i: Moises Caicedo (Brighton), Alexis Mac Allister (Brighton), Mason Mount (Chelsea), Matheus Nunes (Wolverhampton), Declan Rice (West Ham), Nicolo Barella (Inter), Joao Palhinha (Fulham), Teun Koopmeiners (Atalanta), Adrien Rabiot (Juventus), Sofyan Amrabat (Fiorentina), Manu Kone (Borussia Mönchengladbach) i Ryan Gravenberch (Bayern).

Sučić je ugovorom vezan za austrijski klub do 2025. godine, a prema Transfer marktu vrijedi 20 miliona eura.

[twitter]https://twitter.com/RayRay_LFC/status/1629142016457048064[/twitter]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije