Fudbal se vratio u Njemačku: Pet utakmica 11 golova

Radiosarajevo.ba
Fudbal se vratio u Njemačku: Pet utakmica 11 golova
Foto: EPA-EFE / Hoffenheim - Hertha

Ljubitelji fudbala su danas došli na svoje, pošto je utakmicama 26. kola nastavljeno takmičenje u Bundesligi, a na pet utakmica viđeno je 11 pogodaka.

Iz ove dvomjesečne pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa je u dobroj formi izašao bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Vedad Ibišević, koji je počeo meč Herthe protiv Hoffenheima u gostima, a bio je strijelac drugog pogotka za svoj tim.

Igralo se tvrdo u Sinshajmu, pa smo dugo čekali golove, a oni su došli sredinom drugog poluvremena, i to tri u jako kratkom vremenskom roku.

Hertha je povela u 58. minuti autogolom Akpogume, da bi samo dvije minute poslije na 0:2 povisio Ibišević, koji sjajnim udarcem glavom matira Baumanna. Konačnih 0:3 je postavio Cunha u 74. minuti, piše SCsport.

Ibišević je igru napustio pet minuta poslije, a zamijenio ga je Piatek.

U velikom rurskom derbiju nije bilo previše neizvjesnosti, pošto je Dortmund sa rutinskih 4:0 savladao Schalke.

Haaland je bio strijelac prvog gola u Bundesligi nakon duge pauze, pošto je Milionere doveo u vodstvou 29. minuti utakmice. Kasnije su još pogađali Rafael Guerreiro (dva puta) i Thorgan Hazard.

Ovim trijumfom su Milioneri prišli na samo bod zaostatka prvoplasiranom Bayernu, koji svoj meč igra sutra protiv Union Berlina.

Wolfsburg je sa 1:2 savladao Augsburg u gostima, a pobjedu mu je donio Ginczek u 91. minuti.

Leipzig i Freiburg su remizirali odigravši 1:1, a domaće je poraza u 93. minuti spasio VAR, pošto je naknadno zbog ofsajda poništen gol gostima. Golova nije bilo u duelu timova koji se bore za opstanak – Fortune i Paderborna.   

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije