FS Poljske podržao Čeferina u trci za predsjednika UEFA-e

Anadolija
FS Poljske podržao Čeferina u trci za predsjednika UEFA-e
Tačno sedam dana prije Kongresa Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) u Atini na kojem će biti izabran nasljednik Michela Platinija, tj. novi predsjednik UEFA-e.

Danas je Fudbalski savez Poljske pružio podršku Aleksanderu Čeferinu, te javno obznanio da će glasati za predsjednika FS Slovenije. Slavni Zbigniew Boniek, predsjednik FS Poljske izjavio je da je evropska fudbala porodica spremna na nove historijske odluke.

”Uzimajući u obzir programe svih predsjedničkih kandidata, njihovo znanje, strast i odlučnost da rade nešto veliko i izvanredno, Fudbalski savez Poljske želi naglasiti da je pred nama i evropskim fudbalom vrijeme velikih izazova i odvažnih planova. Svi u fudbalskoj porodici slažemo se da su nam potrebni novi ljudi, ideje i osvježavajuće inicijative. U svjetlu gore navedenog, u ime Fudbalskog saveza Poljske, na predstojećim izborima za predsjednika Evropske fudbalske asocijacije u Atini glasat ću za Aleksandera Čeferina, predsjednik Fudbalskog saveza Slovenije”, rekao je Boniek, javlja Anadolu Agency (AA).

Javnu podršku Čeferinu do sada je dalo preko 30 nacionalnih asocijacija UEFA-e, uključujući velike fudbalske nacije poput Italije, Francuske, Rusije, Turske, kao i Republike Irske, Mađarske, svih skandinavskih, balkanskih zemalja...

Protivkandidat Čeferinu na izborima 14. septembra bit će samo Michael van Praag, predsjednik FS Holandije, nakon što se iz kandidature povukao Angel Maria Villar, predsjednik FS Španije, kazavši ”želim voditi samo nacionalnu asocijaciju”.

Prema svim procjenama i tvrdnjama dobro upućenih u dešavanjima u UEFA-i, postoji velika šansa da Čeferin sakupi neophodnih 28 glasova još u prvom krugu izbora u Atini, te tako postane prvi čovjek fudbala na Starom kontinentu.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije