Rusija 2018 / FS BiH: Želimo biti dobri domaćini u revanšu

15. 11. 2016. u 14:08:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine remizirala je u četvrtom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv reprezentacije Grčke u Pireju rezultatom 1:1.

Utakmicu je obilježilo nesportsko ponašanje navijača Grčke. Nakon svega oglasio se i Fudbalski savez Bosne i Hercegovine.

"Povodom incidenata prije, tokom i poslije utakmice u Atini, koje sigurno ne možemo nazvati gostoprimstvom, izražavamo naše proteste i žaljenje. Cijeneći primjerene reakcije iz Grčke, spremni smo pružiti priliku da odnosi dva prijateljska saveza i sportski razlozi ipak dominiraju u narednom periodu.

Izražavamo žaljenje što su i naši navijači u jednom trenutku, želeći proslaviti gol, napravili 'nesportski faul'. Postupci naših navijača su bili neprimjereni ali uz više senzibiliteta i razumljivi, obzirom na provokacije, transparente i skandiranja navijača Grčke, koji su zasigurno bili inicijalni povod za ovakvo reagovanje nakon postignutog gola. Ipak, velika podrška nadjačala je i taj trenutak te zahvaljujući impulsu s tribina postignut je rezultat koji nam daje nadu za ostvarenje konačnog cilja.

Ono što ostaje, a čemu je svjedočila i šira sportska javnost, jesu činjenice da nas ovakav doček i događaji čine tužnim i svakako zabrinutim. Svjesni smo da će FIFA kazniti sve ono što je bilo nesportsko i što nije u skladu sa nogometnim pravilima.

Nadamo se da će FIFA uvažiti dio i naših navijačkih emocija ali i činjenicu da su dva saveza objektivno na istom putu.

Želimo, u revanšu, biti dobri domaćini a sve naše protivnike, pa i reprezentaciju Grčke, dočekati kao velike sportske rivale i prijatelje", stoji u saopštenju FS BiH.

NEMA KOMENTARA