Francuski političari raspravljaju o dolasku Beckhama

Radiosarajevo.ba
Francuski političari raspravljaju o dolasku Beckhama


Predsjednički kandidat Zelenih Eva Joly, priznala je da je šokirana platom koja je navodno ponuđena Davidu Beckhamu, 'pogotovo ako se uzme u obzir ekonomska kriza'.

Naime, Becks bi u Paris Saint Germanu (PSG) trebao imati mjesečnu platu od 800.000 eura.

"To više nije ni igra, nogomet se pretvorio u posao. Očekujem da će se prodati i ogroman broj majica i dresova sa njegovim imenom", rekla je Eva Joly.

I drugi političari se slažu da nogometaši previše zarađuju.

"Dosta je bilo sa ovakvim platama i trošenjem, a to nije problem samo u nogometu. Mi, socijalisti, zalažemo se za uvođenje ograničenja visine plata“, rekao je poslanik Socijalističke partije Jean-Marc Avrault francuskim medijima, a prenio Tanjug.

Državni sekretar u ministarstvu ekonomije Francuske Frederic Lefebvre rekao je da je klub vjerovatno dobro procijenio sve ekonomske i marketinške aspekte dovođenja engleskog nogometaša kojem krajem ove godine završava ugovor sa američkim klubom La Galaxy.

Trebali bi sačekati i vidimo koliko će Beckhamov dolazak značiti za PSG. Što se tiče plata u nogometu, one jesu visoke, ali ne smijemo zaboraviti da su karijere igrača kratke", dodao je Lefebvre.

Bivši francuski premijer Jean-Pierre Raffarin istakao je kako je važnije što će u Pariz doći Beckhamova supruga Victoria.

U maju ove godine Investicioni fond Katara postao je vlasnik PSG, a Parižani su u ljetnom prelaznom roku potrošili dosta novca za pojačanja.

Najskuplje je plaćen Javier Pastore koji je došao iz italijanskog Palerma za više od 40 miliona eura.

Nogometaši PSG-a osvojili su naslov jesenskog prvaka u Francuskoj.


 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije