Francuska pregazila Island za 45 minuta

Radiosarajevo.ba
Francuska pregazila Island za 45 minuta
EPA / Antoine Griezmann
Fudbalska reprezentacija Francuske večeras na stadionu Saint-Denis igra s reprezentacijom Islanda u posljednjem četvrtfinalu Evropskog prvenstva. Nakon prvih 45 minuta rezultat je 4:0.

Prvi je zaprijetio Dimitri Payet u šestoj minuti susreta, ali je njegov udarac zaustavio golman Islanda, Hannes Halldórsson. Francuzi su poveli u 12. minuti susreta, Blaise Matuidi je pronašao Oliviera Girouda, a napadač Arsenala matira nemoćnog Halldórssona.

Francuska je do dva gola prednosti došla u 20. minuti susreta. Antoine Griezmann je izveo korner, a najspretniji u šesnaestercu Islanđana bio je Paul Pogba. U 25. minuti Island prijeti preko Bodvarssona. Aut je izveo Sigthorsson, Umiti prebacio na drugu stativu, a udarac napadača Kaiserslauterna odlazi preko prečke Llorisovog gola. U 41. minuti Sigthorsson je poslao dugu loptu u šesnaesterac, a Lloris uz dosta muke hvata loptu.

Francuska je pitanje pobjednika riješila u 43. minuti utakmice. Svoj treći gol na Evropskom prvenstvu postigao je Payet. Griezmann je spustio loptu, a fudbaler West Hama pogodio s vrha šesnaesterca. Samo minutu kasnije Griezmann je lobovao Halldórssona za velikih 4:0.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije