Francuska je favorit, ali će ipak biti neizvijesno

Radiosarajevo.ba
Francuska je favorit, ali će ipak biti neizvijesno

Novinar France footballa je o sutrašnjem duelu između naše selekcije i Trikolora, razgovarao sa našim nogometnim stručnjacima Farukom Hadžibegićem i Mešom Baždarevićem koji su se složili da je Francuska favorit, ali da je pred njima teška utakmica, s obzirom na kvalitet koji naša selekcija posjeduje, te da će do posljednjeg trenutka utakmica biti neizvijesna.

"Radi se o duelu dvije najbolje ekipe u grupi. Francuzi imaju veću obavezu završiti kao prvi u grupi, a za selekciju BiH  direktan plasman na Evropsko prvenstvo značio bi ogroman uspjeh, tako da će obje reprezentacije sutra tražiti pobjedu", rekao je Hadžibegić.

"Bh. selekcija dolazi sa mnogo ambicija. Iako se smatra da su Francuzi favoriti, momci su u Pariz došli sa idejom i ambicijom da se kvalifikuju na EP, stoga Francuze ne očekuje nimalo lak posao sutra", rekao je Baždarević.

A na pitanje šta bi moglo biti presudno u sutrašnjoj utakmici Baždarević je odgovorio:

"U utakmici na visokom nivo hrabrost i agresija nisu dovoljni. Za mene u ovakvim utakmicama inspiracija, kvalitet i talenat čine razliku. Ključni igrači, kao što su Džeko ili Pjanić s jedne, ili pak Nasri s druge strane, mogu biti odlučujući faktor".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije