FOTO: Zmajevi se okupljaju u Luksemburgu

Radiosarajevo.ba
FOTO: Zmajevi se okupljaju u Luksemburgu

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine okupit će se danas u Luksemburgu, gdje će u petak s reprezentacijom te zemlje odigrati prijateljski meč.

Izabranicima selektora Mehmeda Baždarevića ovo će biti prvo okupljanje u ovoj godini, nakon neuspjeha u baražu za Euro i uoči početka novog ciklusa kvalifikacija. Selektor očekuje da će do večernjeg treninga svi fudbaleri doputovati u Luksemburg i prema planu obaviti pripreme za utakmicu protiv domaće selekcije.

"Do večeras bi trebali svi igrači doputovati. Malo će kasniti igrači koji dolaze iz Sarajeva - Džeko, Zukanović, Cocalić, Višća, Duljević i Graovac, te Bešić i Burić čiji let iz Minhena kasni. Vjerujem da će sve proći u najboljem redu, te da ćemo večeras kompletni obaviti prvi trening", izjavio je Feni Baždarević.

Beždarević očekuje da će utakmica protiv Luksemburga proći u najboljem redu, ali naglašava da se i u Luksemburgu osjeti napetost zbog terorističkih napada u Bruxellesu. 

"Mi se moramo spremiti na najbolji mogući način i raditi naš posao. Što se tiče sigurnosti, vjerujem da će sve biti u najboljem redu. Mi smo u hotelu, sve se odvija normalno i mislim da neće biti nikakvih problema", zaključio je Baždarević.

Selektor Mehmed Baždarević za ove susrete pozvao je 25 igrača. Okosnicu tima čine igrači koji su igrali protekle kvalifikacije, a Baždarević je za ovu priliku pozvao trojicu debitanata - Matea Sušića, Harisa Duljevića i Daniela Graovca. No bez poziva ovaj put ostali su Ermin Bičakćić, Mensur Mujdža, Haris Medunjanin i Izet Hajrović, kao i Riad Bajić i Armin Hodžić, koji su ostavljeni na raspolaganje selektoru U-21 reprezentacije.

Na Baždarevićevom spisku su: Asmir Begović (Chelsea), Ibrahim Šehić (Garabag), Jasmin Burić (Lech Poznan), Ognjen Vranješ (Sporting Gijon), Emir Spahić (HSV), Mateo Sušić (Šerif Tiraspol), Edin Cocalić (Mechelen), Toni Šunjić (Stuttgart), Ervin Zukanović (Roma), Daniel Graovac (Zrinjski), Marin Aničić (Astana), Sead Kolašinac (Schalke), Senad Lulić (Lazio), Muhamed Bešić (Everton), Anel Hadžić (Eskisehirspor), Miralem Pjanić (Roma), Mario Vrančić (Darmstadt), Srđan Grahovac (Rapid Beč), Sanjin Prcić (Perugia), Tino Sven Sušić (Hajduk), Haris Duljević (Sarajevo), Edin Višća (Istanbul BB), Edin Džeko (Roma), Milan Đurić (Cesena), Vedad Ibišević (Hertha).

Utakmica je na rasporedu 25. marta na stadionu "Josy Barthel" u Luksemburgu u 20 sati i 15 minuta. Nakon susreta s Luksemburgom, Zmajevi 29. marta u Cirihu igraju sa Švicarskom.

Okupljanje reprezentativaca ostalo je u sjeni terorističkih napada u susjednoj Belgiji u kojima je poginulo više od 30 ljudi. Zbog toga je došlo u pitanje i odigravanje ove, ali i ostalih prijateljskih utakmica u Evropi. No, iz Fudbalskog saveza BiH kazali su da nisu dobili nikakve upute o mogućem odgađanju meča.

Na aerodromu je pojačana policijska kontrola. Pogledajte fotogaleriju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije