FK Željezničar otkrio: 'U pregovorima za Santosa se koristi krivotvoren dokument'

0
Radiosarajevo.ba
FK Željezničar otkrio: 'U pregovorima za Santosa se koristi krivotvoren dokument'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Edis Kovačević, predsjednik FK Željezničar

FK Željezničar je objavio kako se u pregovorima za angažman Santosa, koji je trenutno slobodan igrač, koristi krivotvoren dokument. 

Saopštenje sarajevskog kluba prenosimo u cijelosti: 

"Fudbalski klub Željezničar obavještava javnost da se u postupku pregovora o angažmanu igrača Clerismario Santos Rodrigues koristi krivotvoreni dokument FK Željezničar i to potvrda o odricanju od naknade za treniranje za ovog igrača.

Prof. dr. Jasmin Ahić: Rusija vodi "specijalni rat", Zapadni Balkan im je posebna meta

Prof. dr. Jasmin Ahić: Rusija vodi "specijalni rat", Zapadni Balkan im je posebna meta

FK Željezničar takvu potvrdu nikada nije izdao, niti je bilo ko tražio izdavanje takve potvrde. Korištenje krivotvorene potvrde šteti ugledu FK Željezničar i ugledu igrača, te istovremeno dovodi u zabludu sve klubove sa kojima agenti ovog igrača pregovaraju.

Radi sprječavanja štetnih posljedica i očuvanja zakonitog poslovanja, FK Željezničar o navedenom obavještava sve klubove s kojima se pregovara o angažmanu igrača, kao i sportsku javnost.

Klub će zbog sačinjavanja i korištenja krivotvorenog dokumenta podnijeti krivičnu prijavu nadležnom organu", navodi se u saopštenju. 

Saopštenje za javnost Fudbalskog kluba Željezničar 🔵⚪ Fudbalski klub Željezničar obavještava javnost da se u postupku...

Posted by FK Željezničar on Monday, June 5, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije