FK Željezničar ne planira stati: Bivši bek Plavih se vraća na Grbavicu?

1
Radiosarajevo.ba
FK Željezničar ne planira stati: Bivši bek Plavih se vraća na Grbavicu?
Foto: Youtube / Antonio Pavić

Prijelazni rok u Premijer ligi Bosne i Hercegovine još uvijek traje, a jedan od najaktivnijih klubova je sarajevski Željezničar.

Od završetka jesenjeg dijela sezone pa do sada, Grbavicu su napustili i došli mnogi fudbaleri. To je bilo i očekivano, pa čak i najavljeno od rukovodstva Željezničara, s obzirom na katastrofalan jesenji dio sezone.

Željezničar se nalazi na 10. mjestu Premijer lige BiH i samo ga bolja gol-razlika dijeli od mjesta koja vode u niži rang. Uz to, Željezničar je i eliminisan iz Kupa Bosne i Hercegovine, i to u prvoj rundi, odnosno šesnaestini finala.

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

Najveću krivicu za to definitivno snose igrači koji su, iz samo njima znanih razloga, od blistavih nastupa na ljeto došli do sramotnih predstava na jesen. Zato su se na Grbavici i odlučili krenuti u rekonstrukciju ekipe.

Do sada su plavi dres zadužili Harun Karić, Stefan Radinović, Faris Zubanović, Samir Radovac, Amer Hiroš, a posljednja prinova je Charles Bismarck, koji je u utorak, 30. januara, zvanično stigao na posudbu iz CSKA Sofija. Uz to, Plavi su potpisali i profesionalne ugovore se nekoliko vrlo talentovanih omladinaca, ali je nepoznato koliko će na njih računati novi šef stručnog štaba, Bruno Akrapović.

Željezničar ostvario prvu pobjedu ove godine

Željezničar ostvario prvu pobjedu ove godine

Međutim, Željezničar očigledno ne namjerava da se zaustavi na gore nabrojanim fudbalerima. Iz izvora bliskih Željezničaru portal scsport navodi da su vrlo blizu angažovanja Antonija Pavića.

Ovaj dvadesetdevetogodišnji lijevi bek je već jednom nosio dres Željezničara, od jula 2018. do augusta 2020. godine. Bio je standardan na svojoj poziciji, ubilježio je 47 nastupa i osam asistencija.

Nakon Željezničara je nastupao za Shkendiju i Gziru, a od jula 2022. do jula 2023. godine nosio je dres Veleža. Posljednjih pola godine igrao je za poljski Zaglebie Sosnowiec, za kojeg je ubilježio pet nastupa i sa kojim je raskinuo ugovor prije nekoliko dana.

Amer Hiroš poslije povratka na Grbavicu: 'Došao sam da pomognem ekipi'

Amer Hiroš poslije povratka na Grbavicu: 'Došao sam da pomognem ekipi'

Željezničaru je itekako potreban igrač na poziciji lijevog beka, s obzirom da su klub ove zime napustili Irfan Jašarević, Mehmed Ćosić i Benjamin Šehić.

Ostaje nam da vidimo da li će se iskusni Antonio Pavić vratiti na Grbavicu, ponovo obući plavi dres i pomoći Željezničaru da što prije izađe iz velike rezultatske krize i opasne zone na tabeli.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije