Željezničar izdao saopćenje: Osuđujemo omalovažavanje lika i djela Ivice Osima

0
Radiosarajevo.ba
Željezničar izdao saopćenje: Osuđujemo omalovažavanje lika i djela Ivice Osima
Foto: Arhiv / Ivica Osim

Fudbalski klub Željezničar oštro osuđuje pokušaje pojedinih medija da zbog političkih prepucavanja omalovažavaju najveću legendu bh. fudbala i počasnog predsjednika FK Željezničar, Ivicu Osima.

Saopštenje Plavih s Grbavice prenosimo u cjelosti.

“Ivica Osim je u svojoj bogatoj igračkoj i trenerskoj karijeri bio primjer istinskog sportiste i primjer poštene radničke klase. To dokazuju brojne hvalospjevke koje svakog dana možemo čuti i pročitati od najistaknutijih sportskih radnika bivše Jugoslavije, te brojne nagrade istinskih sportskih novinara koje je Ivica Osim zaradio igrajući i trenirajući fudbal.

Pisanja pojedinih medija, proizilazeći iz trenutnih političkih prepucavanja u Sarajevu, su besmisleni, a demantij i dodatno pojašnjenje o pomenutom slučaju nije ni potrebno pisati.

Ivica Osim je zaslužio najviše poštovanje svih Bosanaca i Hercegovaca, svoja djela pokazao je kad je bilo najbitnije, između ostalog 23. maja 1992. godine u Beogradu, a određenim novinarima je očigledno potrebno napomenuti šta se dešavalo 2011. godine s bh. fudbalom kada je Ivica Osim na čelu Komiteta za normalizaciju spasio fudbal u BiH od sigurnog gašenja.

FK Željezničar neće dozvoliti omalovažavanje lika i djela Ivice Osima, ali i imena najtrofejnijeg kluba u BiH, te će iskoristiti sve pravne mogućnosti da zaštiti svoje interese i ne dozvoli da se ime Kluba i njegovih legendi koriste u svrhu političkih prepucavanja.

Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga?”, navodi se u saopštenju FK Željezničar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije