FK Željezničar i FK Sarajevo odali počast preminulim navijačima

Radiosarajevo.ba
FK Željezničar i FK Sarajevo odali počast preminulim navijačima
Odali počast Vedranu Puljiću, Admiru Bjelaku, navijačima FK Sarajevo, te navijačima FK Željezničara, Dževadu Begiću, Mirzi Raščiću i Aneru Kasapoviću.

Predstavnici FK Sarajevo i FK Željezničar, posjetili su jučer posljednja počivališta preminulih navijača oba kluba, uoči 107. vječitog derbija.

Delegacije FK Željezničar i FK Sarajevo predvođene direktorima Mirsadom Šiljkom i Dinom Selimovićem, polaganjem cvijeća i učenjem fatihe, odali su počast Vedranu Puljiću, Admiru Bjelaku, navijačima FK Sarajevo, te navijačima FK Željezničara, Dževadu Begiću, Mirzi Raščiću i Aneru Kasapoviću.

"Današnji dan iskoristili smo za podsjećanje na sve navijače FK Željezničar i FK Sarajevo koji nažalost više nisu sa nama. Oni i danas žive u sjećanjima svih istinskih zaljubljenika u fudbal i predstavljaju personifikaciju ljubavi navijača prema svojim klubovima. 

Na ovaj način želimo pozvati sve navijače oba kluba na fer i sportsko navijanje i nadamo se da će sutra prije svega pobijediti fudbal, istakao je direktor Fudbalskog kluba Željezničar", Mirsad Šiljak te dodao da Klub nije zaboravio ni druge istaknute navijače koji su nas prerano napustili Harisa Selmana, Adnana Hrelju, Selmana Arnauta i Anera Selamovića.

"Naša dva kluba su dva velika sportska brenda i personifikacija glavnog grada Bosne i Hercegovine. Generacije prije nas i one koje dolaze navijaju i navijat će za ove klubove, a današnjim gestom smo se htjeli sjetiti nekoliko momaka, čija mjesta na tribinama će sutra, nažalost, biti prazna", kazao je Dino Selimović, Generalni direktor FK Sarajevo.

107. vječiti gradski derbi na rasporedu je u nedjelju, 24. aprila na Stadionu Koševo sa početkom u 17 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije