FK Željezničar blizu rješenja za novog predsjednika

A. S.
FK Željezničar blizu rješenja za novog predsjednika
Foto: Admir Kuburović / Skupština FK Željezničar

Burno je danas na sjednici Skupštine Fudbalskog kluba Željezničar, koja se održava u Mašinskom fakultetu u Sarajevu.

Nakon što je uvažena ostavka dosadašnjeg predsjednika Upravnog odbora Nihada Selimovića, krenulo se u izbor njegovog nasljednika. No, ne ide sve glatko.

Očekivalo se da novi predsjednik Upravnog odbora bude Admir Džubur, dosadašnji potpredsjednik FK Željezničar, koji je na tu funkciju izabran na prethodnoj skupštini održanoj u decembru prošle godine, ali je onda u prvi plan izbio izbor Jasmina Badžaka, koji je bio želja većine delegata Skupštine.

Badžak nije toliko zagrijan za ovu funkciju, a i ranije je izjavljivao da je razočaran stanjem u sportu u Bosni i Hercegovini.

Vrlo je moguće da Skupština FK Željezničar imenuje privremenog predsjednika Upravnog odbora, koji bi bio neko prijelazno rješenje.

Iako su pojedini mediji javili da je Skupština prekinuta, to se ispostavilo da nije tačno, već je riječ o pauzi, a pred delegatima je još ostalo nekoliko tačaka.

Uglavnom, u hodnicima fakulteta se pokušava naći rješenje za izbor predsjednika kluba, ali, kako stvari stoje, Željo je najbliži da dobije privremenog lidera.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije